Отидете към основна версия

3 768 0

Калина Крумова напусна групата на "Атака"

  • калина крумова-
  • атака-
  • цвета георгиева

Волен остава с 14 депутати

Снимка: БГНЕС

Калина Крумова напуска парламентарната група на „Атака“, съобщи БГНЕС. Тя е подала заявление в НС малко след 16 ч. Като мотив посочила, че се е уморила от скандалите при националистите.

По-рано днес от пресцентъра на националистите разпространиха специална декларация, в която 13 от общо 15-те останали депутати в групата на „Атака“ заявяват официално, че нямат намерение да напускат групата и партията.

Двама от депутатите на „Атака“ - Калина Крумова и Борислав Стоянов, не са се включили в декларацията. От пресцентъра на националистите уточняват, че те не са се подписали не защото напускат парламентарната група на партията, а защото не са съгласни с текста на декларацията.

Борислав Стоянов коментира, че засега не смята да излиза от групата, но продължава да поддържа искането си за оставка на лидера на партията Волен Сидеров. Не е ясно дали Сидеров няма да предприеме превантивни действия и да го изключи.

„Ние, следните народни представители от ПГ „Атака“ ясно заявяваме, че нямаме никакво намерение да напускаме групата и партията. По клеветническите въпроси за харчове, субсидии, апартаменти, пури, запалки, химикалки, напитки, варива и печива за вас и срещу някои от вас работят нашите юристи. Оставаме отворени за вашите питания по парламентарната дейност на ПГ „Атака" и нейните законодателни инициативи, които са истински важните неща за българските граждани“, гласи декларацията.

Последният досега депутат, който напусна групата на "Атака", беше Цвета Георгиева, която единствена от бившите си съпартийци подкрепи бюджета за 2012 г. Преди това напуснаха Валентин Николов, Камен Петков, Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев и Стоян Иванов. С напускането на Калина Крумова депутатите на Волен Сидеров в парламента остават 14.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини