Отидете към основна версия

1 306 1

Сменят Маргарита Попова още тази седмица

  • диана ковачева

Парламентът гласува утре новия правосъден министър

Диана Ковачева ще стане правосъден министър още тази седмица, а не през януари, както се предвиждаше. Предложението е било внесено от министър-председателя Бойко Борисов миналия петък в деловодството на Народното събрание.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов съобщи, че е поканил Диана Ковачева, изпълнителен директор на Асоциация „Прозрачност без граници” за правосъден министър, и тя е приела. По думите на министър-председателя номинацията й трябваше да бъде гласувана от Народното събрание, след като бъде приет бюджета за следващата година.

Новият министър на правосъдието ще бъде представен утре в парламента с идеята да бъде гласуван. Това каза заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев. „Така или иначе вече се разбра кой ще бъде новият министър и е по-удачно да си влезе в изпълнение на функциите възможно най-рано”, обясни избързването той.

Диана Ковачева ще заеме мястото на Маргарита Попова, която беше избрана за вицепрезидент. Президенствата двойка Плевнелиев-Попова ще встъпи в длъжност чак на 22 януари 2012 г.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини