29 Ноември, 2011 20:14 1 307 1

Сменят Маргарита Попова още тази седмица

  • диана ковачева

Парламентът гласува утре новия правосъден министър

Диана Ковачева ще стане правосъден министър още тази седмица, а не през януари, както се предвиждаше. Предложението е било внесено от министър-председателя Бойко Борисов миналия петък в деловодството на Народното събрание.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов съобщи, че е поканил Диана Ковачева, изпълнителен директор на Асоциация „Прозрачност без граници” за правосъден министър, и тя е приела. По думите на министър-председателя номинацията й трябваше да бъде гласувана от Народното събрание, след като бъде приет бюджета за следващата година.

Новият министър на правосъдието ще бъде представен утре в парламента с идеята да бъде гласуван. Това каза заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев. „Така или иначе вече се разбра кой ще бъде новият министър и е по-удачно да си влезе в изпълнение на функциите възможно най-рано”, обясни избързването той.

Диана Ковачева ще заеме мястото на Маргарита Попова, която беше избрана за вицепрезидент. Президенствата двойка Плевнелиев-Попова ще встъпи в длъжност чак на 22 януари 2012 г.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Хем млада,хем блондинка и както иглежда сериозна.Тази преди нея
    беше по грозна.Та дори да е вицепрезидент.