Отидете към основна версия

1 016 0

Товарните влакове прекратяват стачката

  • бдж-
  • стачка

Подписаха новия Колективен договор, влиза в сила след 6 месеца

Подписан е Колективният трудов договор (КТД) в дружеството „Товарни превози”. Договорът е подписан за две години – от 2011 до 2013 година, това каза Пламен Джуров, управител на „БДЖ Товарни превози”.

„Постигнахме съгласие с колегите от синдикатите. КТД регламентира права и задължения и на двете страни. Смятам, че този Колективен трудов договор изцяло защитава интересите на дружеството, както на ръководството, така и на служителите”, каза Джуров.

Пламен Джуров съобщи, че са запазени параметрите от КТД 2009 година, освен тези за бонусната система. Новите параметри ще влязат в сила след шест месеца.

Това означава на практика, че от утре се възстановява нормалният график на движение на товарните влакове. Стачката в „БДЖ Пътнически превози“ обаче продължава, като вероятно преговорите по Колективния трудов договор на дружеството ще продължат утре.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • 1003 доброволно напускат БДЖ

    Увеличава се броят на служителите, които са приели предложението на ръководството на БДЖ за доброволно напускане. 1003 служители са приели да бъдат ...
    15.12.2011
    1 731
    0
  • БДЖ спря влаковете, обяви стачката за провалена

    БДЖ спря от движение всички влакове в страната от 8 до 16 ч. Мярката се налага докато има стачка на железничарите. Ако стачката свърши преди 5 януа ...
    14.12.2011
    1 258
    0