Отидете към основна версия

856 0

Премиерът назначи нов правосъден зам.-министър

  • правосъдие

Пламен Димитров поема поста от подалия оставка Христо Ангелов

Премиерът Бойко Борисов назначи Пламен Димитров за заместник-министър на правосъдието, съобщиха от правителствената пресслужба. Той поема поста от подалия оставка Христо Ангелов.

Пламен Димитров е роден през 1976 г. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски“, както и международната магистърска програма „Право на Европейския съюз“. Владее английски и испански език.
Работил е като следовател в Столичната следствена служба и като прокурор в Софийската районна и в Софийската градска прокуратура. От 2009 г. до момента е командирован в специализирани звена за подпомагане на разследването към ВКП.

За отличната си работа е повишен предсрочно от ВСС в ранг „прокурор в АП“. Носител е на наградата на името на италианския магистрат Джовани Фалконе за принос в борбата с престъпността.

Христо Ангелов беше освободен по негова молба от 14 декември. „Подадената от мен молба за освобождаване от длъжност „заместник-министър“ е изцяло лично решение, което е обвързано с разбирането ми за екипен принцип на управление и е изключително важно за успешната работа на ведомството“, заяви в специално  изявление той заради появилите се коментари относно оттеглянето му.

„Считам, че на новия министър на правосъдието следва да се предостави възможност за избор на заместник, като подкрепям това становище и с действията си“, посочи той.

Диана Ковачева беше избрана за нов правосъден министър на 30 ноември. Тя пое поста, след като Маргарита Попова беше избрана за вицепрезидент.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини