Отидете към основна версия

7 075 4

Наш рейс катастрофира в Турция, има ранени и убити (обновена)

  • турция-
  • автобус-
  • катастрофа
в. "Радикал"

Най-малко четирима българи са загинали, а 27 са ранени, след като автобус, изпълняващ редовен рейс от Турция за България, е катастрофирал, пише в. "Хюриет".

В. "Радикал" уточнява, че автобусът е бил български с регистрационен номер В2130КН. Според изданието загиналите са били с двойно гражданство-турско и българско.

Загиналите са Али Якуп Билал на 64 години, Ведат Джан на 57 години, Айтен Биргюл на 53 години, Анъл Гюл на 10 години. Имената им са според турските им лични карти.

Според МВнР загинали са 4 от пътуващите. Двама от които са български гражданин, останалите двама са турски  граждани. Ранени са около 30 от пътниците, от тях около 10 са български граждани.

Всички са настанени в болницата в гр. Къркларели. Генералният консул на България в Одрин е в болницата, за да окаже необходимото съдействие.

Обстоятелствата около катастрофата се изясняват.

Катастрофата е станал на няколко километра преди  граничния пункт „Дерекьой” около обяд. Според турските медии шофьорът е загубил контрол заради заледения път и автобусът е паднал в 20 м. дере.

Катастрофиралият автобус е пътувал по редовна линия Истанбул-Силистра.

Петима от 27-те ранени са настанени в тежко състояние в болницата в Къркларели.

Телефон за връзка с МВнР 02 948 24 04.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини