Last news in Fakti

21 Януари, 2012 21:05 7 070 4

Наш рейс катастрофира в Турция, има ранени и убити (обновена)

  • турция-
  • автобус-
  • катастрофа
Наш рейс катастрофира в Турция, има ранени и убити (обновена) - 1
в. "Радикал"

Най-малко четирима българи са загинали, а 27 са ранени, след като автобус, изпълняващ редовен рейс от Турция за България, е катастрофирал, пише в. "Хюриет".

В. "Радикал" уточнява, че автобусът е бил български с регистрационен номер В2130КН. Според изданието загиналите са били с двойно гражданство-турско и българско.

Загиналите са Али Якуп Билал на 64 години, Ведат Джан на 57 години, Айтен Биргюл на 53 години, Анъл Гюл на 10 години. Имената им са според турските им лични карти.

Според МВнР загинали са 4 от пътуващите. Двама от които са български гражданин, останалите двама са турски  граждани. Ранени са около 30 от пътниците, от тях около 10 са български граждани.

Всички са настанени в болницата в гр. Къркларели. Генералният консул на България в Одрин е в болницата, за да окаже необходимото съдействие.

Обстоятелствата около катастрофата се изясняват.

Катастрофата е станал на няколко километра преди  граничния пункт „Дерекьой” около обяд. Според турските медии шофьорът е загубил контрол заради заледения път и автобусът е паднал в 20 м. дере.

Катастрофиралият автобус е пътувал по редовна линия Истанбул-Силистра.

Петима от 27-те ранени са настанени в тежко състояние в болницата в Къркларели.

Телефон за връзка с МВнР 02 948 24 04.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 водач

    1 0 Отговор
    днес (21.01) валя 2 часа сняг и пистата на Ботевград беше около 4.30 затворен за товарни коли и трябваше да ги снимам и да го пратя по медиите пътя се чисти с 2 трактора булгар.Как да не става ПТП-та ?
  • 2 Рачо Рачев

    1 0 Отговор
    Така ще бьде докато конкурсите се печелят от тези които дават най ниски оферти и най големи комисионни.Трябва да са за специализирана техника и реално заплащане.
  • 3 DerFicker

    0 0 Отговор
    Трябва, да, наистина! Но в реалността си оставаме само с пожеланията, а на пътя и не само умират хора! И по-неприятното в случая е, че истинските виновници по веригата, включително до властимащите, просто ще прочетат вестника и ще си изпият кафето - "Я, станала е нова катастрофа!"
  • 4 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    ne vijdam katastrofata da e stanala v BG.ako iskate i turskite patishta dase pochistvat za smetka na BG a?