Отидете към основна версия

1 718 1

Тази нощ до минус 18 градуса

  • софия-
  • прогноза за времето
Снимка БГНЕС

През нощта ще има разкъсана облачност. В Източна България ще духа умерен северен вятър. Минимални температури предимно между минус 10° и минус 15°, в отделни котловини до минус 18°, по Черноморието между минус 4° и минус 9°, в София около минус 12°, съобщиха от НИМХ.  На 28 януари  над страната ще има разкъсана облачност, която след обяд от изток ще се увеличава. На отделни места, главно в югоизточните райони, ще прехвърчи слаб сняг. В Дунавската равнина ще духа слаб източен, а в източните райони – северен, вятър. Максимални температури между минус 4° и минус 9°, в Югозападна България и по Черноморието между минус 3° и плюс 2°, в София около минус 3°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Почти тихо, само по най-високите части ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 м около минус 3°, на 2000 м около минус 6°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, в южния участък след обяд ще превали слаб сняг. Ще духа умерен северен вятър. Максимални температури между минус 3° и плюс 2°. Температурата на морската вода е около 5°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Минус 16 градуса в Драгоман

    Най-ниски температури тази сутрин са регистрирани в Драгоман. Измерената температура там е минус 16 градуса, съобщиха от НИМХ. И в други градо ...
    28.01.2012
    1 505
    0