Отидете към основна версия

1 198 0

Код "червено" остава в 4 области

  • пътна обстановка-
  • лиляна павлова-
  • код червено
Снимка: БГНЕС

В последните 20 години такива студове и снегове, с такава продължителност, не е имало. Това каза в предаването „Седмицата” на Дарик радио министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

В момента обаче проблеми заради снега няма, каза още тя. Код червено остава в Силистра, Добрич, Варна и Бургас от гледна точка на тежкотоварните автомобили над 10 тона. „Червен” код означава, че времето може да доведе до жертви по пътищата, обясни министърът и припомни, че тези кодове бяха  въведени от метеоролозите пред месеци.

„Извадихме над 1200 единици техника, значи техника има, просто трябва правилно да се разпредели. Спрямо територията на България и трафика, пътищата ни никак не са лоши, ако изградим тази пътна инфраструктура, която планираме”, анализира ситуацията от последните дни Павлова.  

„Нашите апели, включително и моите: ако не се налага, не пътувайте, хората се съобразиха и съм много благодарна. Имаше изключения, но повечето хора разбраха и не излязоха навън”, подчерта тя. „Трябва да има дисциплина и когато кажем, че е затворено, значи е затворено”, категорична беше тя.

Министър Лиляна Павлова не подмина и темата за винетките. „Трябва да направим така, че да преразпределим тежестта от обикновения потребител, гражданите, живеещи тук, по плащането на винетки към тежкотоварния и транзитния трафик. Там трябва да е голямата тежест”, коментира Павлова. Тя поясни, че се надява това да стане чрез електронната тол - система, която смятат да се въведе само за ТИР-овете.

Министър Павлова коментира накратко и темата за вдигането на максималната разрешена скорост за движение по магистралите. Тя изтъкна, че жертвите по пътищата не са по магистралите, а по страничните пътища.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Студ! Излизайте само в краен случай

    Все по-студено ще става от днес, синоптиците прогнозират, че така ще е поне седмица. Предвид ниските минусови температури, лекари съветват в почивн ...
    28.01.2012
    18 256
    18
  • Минус 16 градуса в Драгоман

    Най-ниски температури тази сутрин са регистрирани в Драгоман. Измерената температура там е минус 16 градуса, съобщиха от НИМХ. И в други градо ...
    28.01.2012
    1 503
    0