Отидете към основна версия

2 023 0

Румъния пак затваря границата

  • румъния-
  • граница-
  • дунав мост-
  • настилки

Очакват се заледявания по пътищата в страната

Снимка: БГНЕС

Движението на всички пунктове на българо-румънската граница ще бъде спряно след 18.00 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. След 18.00 часа мостовото съоръжение, свързващо ГКПП Гюргево - Русе ще бъде освободено от превозни средства, за да бъде почистено от снега, уточниха от „Гранична полиция”.

В Главна дирекция „Гранична полиция” е получена информация от румънските гранични органи, че A.N.M. (Национална агенция по Метеорология) е изпратила предупреждение за обявяване на „оранжев” код, който ще влезе в сила от 18.00 часа във всички окръзи от южната и югоизточната част на Румъния. От този момент ще бъде спряно движението по всички национални пътища, осигуряващи достъп към ГКПП Гюргево – Русе, ГКПП Бекет - Оряхово, ГКПП Калафат - Видин; ГКПП Негру Водъ - Кардам за всички категории автомобили.

След 17.30 ч. се очакват заледявания на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на цялата страна, предупредиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и скорост, съобразена с конкретната обстановка на пътя и метеорологичните условия.

Въпреки че магистралите и основните пътища са почистени, има голяма вероятност от образуване на заледени участъци, който могат да изненадат водачите на МПС. По възможност да се отложат пътуванията в тъмните часове на денонощието. Да се предприема пътуване само след щателна проверка на изправността на автомобила и годността му за движение в условия на зима.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Дунав мост поема трафика през реката

    Заради спиране на корабоплаването на по р. Дунав и невъзможността за осъществяване на фериботна връзка при Видин, Оряхово и Силистра, трафикът се п ...
    09.02.2012
    2 452
    0
  • Сняг и дъжд, мокри и заледени пътища

    Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Пътните настилки са ...
    05.02.2012
    2 438
    1