Last news in Fakti

9 Февруари, 2012 10:52 2 414 0

Дунав мост поема трафика през реката

  • дунав-
  • река-
  • трафик-
  • дунав мост
Дунав мост поема трафика през реката - 1
Снимка: БГНЕС

Заради спиране на корабоплаването на по р. Дунав и невъзможността за осъществяване на фериботна връзка при Видин, Оряхово и Силистра, трафикът се пренасочва към Дунав мост, съобщават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. ГКПП – Дунав мост се възстановява пропускането на тежкотоварни автомобили над 10 тона на влизане в България, допълват от МВР.  На излизане от страната, по искане на Румъния, се пропускат всички МПС, с изключение на тези над 7.5 тона. 

Гражданите могат да получават информация за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа от интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура” – www.api.government.bg, както и на горещия телефон 0700 130 20. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Вчера Дунав замръзна на 90% при Силистра, ледът беше 30%

Граничните пунктове Видин, Оряхово, Никопол, Свищов продължават да бъдат затворени поради преустановяването на корабоплаването по река Дунав.

През ГКПП – Дуранкулак и ГКПП – Кардам преминават всички МПС под 10 тона и в двете посоки.
ГКПП -„Кап. Петко войвода” продължава да е затворен за движение на товарни автомобили. В района на пункта на наша територия и на паркинг  на ж.п. гара Свиленград са спрени общо 36 товарни автомобила, движещи се в посока към вътрешността на страната.

Пропускателната дейност на ГКПП-Златоград е нормална – движението е слабо, с вериги.
Продължава да бъде затворен за всички видове МПС ГКПП – Капитан Андреево.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА