Отидете към основна версия

9 605 7

Русе откъснат от света

  • русе-
  • дунав мост-
  • бедствие

Затвориха Дунав мост

Русе е откъснат от света, след като силният вятър и снегът затвориха всички главни пътища към София, Варна и Силистра, предаде БГНЕС. 50 автомобила са хванати в снежния капан по пътя Червена вода-Семерджиево-Ветово и в момента екипи на Пътно управление и пожарната се опитват да извадят хората от колите. Девет училища в общината в малките населени места са затворени със заповед на кмета Пламен Стоилов за днес и утре.

Температурата на въздуха е -9,1 градуса, ледоходът по Дунава е достигнал 50 %. Вятърът в момента в Русе е със сила 100 км/ч. В 10 часа в общината ще заседава кризисният щаб.

Преустановява се движението на всички превозни средства през ГКПП - Дунав мост в двете посоки, съобщиха от пресцентъра на МВР. Мярката е резултат от въведена забрана за движение на всички моторни превозни средства на територията на област Русе поради изключително сложната метеорологична обстановка.

Подобно разпореждане е издадено и за област Силистра. Преустановено е пропускането на автомобили през ГКПП – Кардам и ГКПП – Силистра в двете посоки.

По информация, получена в Главна дирекция „Гранична полиция”, румънските власти са преустановили движението по пътя Гюргево – Букурещ.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини