Отидете към основна версия

6 843 18

Хванаха 22-ма катаджии рекетьори

  • цветан цветанов-
  • кат-
  • гдбоп-
  • илия илиев
Снимка: БГНЕС

22-ма служители на КАТ са рекетирали пътникопотока през републиканската мрежа. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Те са вземали от шофьорите от 20 лева до 300 лева, суми в различни валути, включително и от чужди граждани.

Към 10 от тях в момента са повдигнати обвинения и е поискана мярка „парична гаранция” от 5000 лева. Министърът каза, че подробности няма да бъдат давани, докато не бъдат повдигнати обвинения към всички 22-ма.

Цветанов коментира поредните обвинения за полицейско насилие. Той обясни, че служители на ГДБОП са влезли в имот на музиканта Илия Илиев от „Ку-Ку Бенд”, защото е имало информация, че това е един от адресите, на който са извършвани счетоводни дейности с цел избягване на данъчни задължения. Имотът е бил предоставен на други лица. Министърът  отказа обаче да отговори на въпроса дали е имало заповед.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Уволняват 22-мата корумпирани катаджии

    22-мата служители на МВР, които са рекетирали пътуващи, ще бъдат уволнени, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Вицепремиерът по ...
    22.02.2012
    6 959
    31
  • Акция на ГДБОП в имот на музикант

    Служители на ГДБОП са нахлули в имот на музиканта Илия Илиев от „Ку-Ку Бенд” без заповед за обиск. Това съобщи самият той снощи в " ...
    17.02.2012
    13 642
    23