Отидете към основна версия

2 233 0

Природен парк „Витоша“ е с нов шеф

  • природен парк-
  • директори

Снежана Петрова е новият шеф на природен парк „Витоша“. В нови директори са още природните паркове „Шуменско плато“, Врачански балкан“ и „Русенски лом“, както и регионалните дирекции по горите в Берковица, Бургас, Русе, София.

Конкурсите бяха обявени на 20 декември м.г. Класиралите се на първо място кандидати за длъжността „директор на Дирекция на природен парк” (ДПП), след приключване на двата етапа от конкурсите са:

За ДПП „Врачански балкан” първо се място се класира инж. Николай Петров Ненчев
За ДПП „Русенски Лом” първо се място се класира инж. Милко Сотиров Белберов
За ДПП „Витоша” първо се място се класира Снежана Ивайлова Петрова
За ДПП „Шуменско плато” по предложение на комисията конкурсната процедура ще бъде закрита, поради липсата на успешно класиран кандидат.

За РДГ – Берковица на първо се място се класира инж. Сашко Миленов Каменов.
За РДГ – Бургас на първо място се класира инж. Стоян Йордан Терзиев
За РДГ – Русе на първо място се класира инж. Севдалина Иванова Димитрова
За РДГ – София на първо място се класира инж. Росен Савов Попсавов

Конкурсите са се провели на два етапа. Първият етап включва разглеждане на документи и допускане на кандидатите, отговарящи на условията. Вторият етап включва провеждане на тест и събеседване. Явилите се на конкурса е трябвало да са запознати и с нормативната уредба в областта на горското и ловното стопанство, трудовите правоотношения, обществените поръчки.

Кандидатите да длъжността „директор” е трябвало да представят пред изпитната комисия и своята визия за развитието на съответната регионална дирекция или природен парк.

Всички кандидати, които са класирани на първо място след провеждането на конкурсите, са от системата на горите, с лесовъдско образование и дългогодишен опит.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини