Отидете към основна версия

1 287 0

Подозират опорочен конкурс за директор на ПП „Витоша“

  • природен парк-
  • витоша-
  • снежана петрова

За пълна проверка на конкурса за избор на директор на Природен парк „Витоша“ настояват от Сдружение за дива природа БАЛКАНИ. Според природозащитната организация в рамките на процедурата е допуснато съществено нарушение при избора на архитект Снежaна Петрова.

В обявлението за конкурса е посочено, че „кандидатите трябва да представят документ, удостоверяващ трудов стаж/професионален опит по специалността от „минимум 7 /седем/ години, придобит след завършване на висшето лесовъдско образование”. В длъжностната характеристика за длъжността е записано, че „изискване за заемане на длъжността е посочено изискване на магистърска степен „лесовъдско образование и/или екология и опазване на околната среда в областта на горските екосистеми”.

Съгласно сайта на фирма „Агролес проект“, класираният на първо място кандидат –  Снежaна Петрова, е с образование ландшафтен архитект. Следователно тя е допусната за участие и избрана при неспазване на изискванията на конкурса и нейния избор е нищожен и тя следва да се дисквалифицира, заявяват от Сдружение за дива природа БАЛКАНИ

Според организацията е налице съмнение за извършени престъпления, свързани с подправяне на официален писмен документи или издаване на официални документи с невярно съдържание след началото на конкурса, така щото да направят възможен избора на г-жа Петрова.

Природозащитниците са подали сигнал до Софийска районна прокуратура, като молят да се назначи пълна проверка на проведената процедура и установяване дали е имало извършено престъпление. Сигналът е подаден още до Дирекция Главен инспекторат към МС и Министерство на земеделието.

Освен природен парк „Витоша“ в нови директори от тази седмица са още природните паркове „Шуменско плато“, Врачански балкан“ и „Русенски лом“, както и регионалните дирекции по горите в Берковица, Бургас, Русе, София.

Конкурсите бяха обявени на 20 декември м.г. Те са се провели на два етапа. Първият етап включва разглеждане на документи и допускане на кандидатите, отговарящи на условията. Вторият етап включва провеждане на тест и събеседване. Явилите се на конкурса е трябвало да са запознати и с нормативната уредба в областта на горското и ловното стопанство, трудовите правоотношения, обществените поръчки.
Кандидатите да длъжността „директор” е трябвало да представят пред изпитната комисия и своята визия за развитието на съответната регионална дирекция или природен парк.


 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини