Отидете към основна версия

3 137 2

Премиерът освободи зам.-министър Чохаджиев

  • миет-
  • димитър чохаджиев-
  • бойко борисов-
  • министри-
  • енергетика
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов освободи от длъжност заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Димитър Чохаджиев, съобщават от правителствената информационна служба.

Като заместник-министър Чохаджиев отговаряше за ресор "Икономика" в МИЕТ.

Заповедта е в сила от днес.   

По-рано днес досегашният заместник-министър Делян Добрев бе одобрен от Народното събрание като наследник на Трайчо Трайков и пое стола му на министър на икономиката, енергетиката и туризма. След това стана ясно, че на мястото на Добрев в екипа на МИЕТ като заместник-министър ще дойде заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Валентин Николов.

Димитър Чохаджиев  е роден през 1973 г. Възпитаник е на 9-та Френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин" в София. Завършил е специалност "Счетоводство и контрол" в Университета за национално и световно стопанство. Той е магистър по финанси от Висшето училище по застраховане и финанси.

От 2010 година до назначаването му за заместник-министър той е съветник на министъра  на икономиката, енергетиката и туризма.

Основните му ангажименти като заместник-министър бяха свързани с икономическата политика, мерките за насърчаване на инвестициите, електронното управление и управлението на държавното участие.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини