21 Март, 2012 15:38 2 053 0

Валентин Николов ще е зам. министър на МИЕТ /Обновена/

  • валентин николов-
  • зам. министър-
  • миет
Валентин Николов ще е зам. министър на МИЕТ /Обновена/ - 1
Снимка БГНЕС

Зам.-шефът на депутатите от ГЕРБ Валентин Николов ще бъде предложен за заместник-министър с ресор „енергетика", на мястото на Делян Добрев, който пък пое поста от Трайчо Трайков. Това стана ясно при предаването на министерския пост от вече бившия министър Трайчо Трайков на новоизбрания Делян Добрев.
Валентин Николов е 41-годишен, от Габрово, по професия машинен инженер и икономист, беше едновременно зам.-председател на икономическата и член на бюджетната комисия в НС. Николов е от учредителите на партия ГЕРБ, преди това е бил в щаба на Бойко Борисов за кметските избори в столицата.
Бившият вече министър на икономиката Трайчо Трайков подари на приемника си подкова за късмет. Той му пожела „винаги да е подкован” по многобройните теми, които влизат в МИЕГ. Трайков предупреди още Добрев, че понякога ще му бъде нужен и късмет.
„Господин Добрев тук си е у дома. Той само си сменя кабинета - от „Триадица" минава на ул. „Славянска". Всичко, което има като капацитет, той го познава и всички ние му желаем да постигне целите, които е набелязал за развитието и на министерството и секторите", каза Трайчо Трайков.
От своя страна Делян Добрев благодари на предшественика си за добрите думи и напомни, че двамата са работили заедно през последните десет месеца и са успели да свършат много задачи.

Приоритет за новия министър е икономиката. „Трябва да направим всичко, за да подкрепим малките и средните предприятия. Точно те при кризи спомагат за връщане на икономиката към устойчиви темпове на развитие. Ще го направим като използваме средствата по ОП „Конкурентноспособност”, заяви Добрев. „Имаме капацитета да платим на малкия и среден бизнес до 1 милиард лева до края на годината. Това е целта, която аз ще преследвам”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА