Отидете към основна версия

615 3

Борисов: 12 години чакахме офиса на ДЕА

  • деа-
  • сащ-
  • наркотици-
  • бойко борисов-
  • dea
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов изрази задоволство от откриването на офиса на ДЕА (Агенцията за борба с наркотиците) на САЩ в България. 12 години се води битка представителството на службата да е именно у нас. „ Успяхме, въпреки много добрата конкуренция страна на Сърбия и на Румъния“, заяви Борисов след като се срещна с директора на службата Мишел Лионхарт. Той си спомни доброто партньорство със службата, когато е бил на поста главен секретар на МВР.

Офисът на ДЕА бе официално открит вчера в присъствието на вътрешния министър Цветан Цветанов и американския посланик Джеймс Уорлик. Борисов оцени, че това е станало възможно благодарение на постиженията и стабилността, които страната ни има по отношение на борбата с дрогата. Това направило страната ни приоритетна за ДЕА.

Премиерът изтъкна, че откриването на подобни офиси отнема много време и ресурси.

Лионхарт пък изтъкна доброто партньорство между двете страни в спиране на разпространението, а Борисов изтъкна и другите престъпления, свързани с трасграничната престъпност като нелегални цигари и печатане на фалшиви пари.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Похвала от САЩ за борбата с дрогата

    Българските служби получиха положителна оценка за работата си срещу трафика и разпространяването на наркотици . Тя бе дадена от Браян  Никълс ...
    12.06.2012
    638
    0