Last news in Fakti

4 Април, 2012 11:54 611 3

Борисов: 12 години чакахме офиса на ДЕА

  • деа-
  • сащ-
  • наркотици-
  • бойко борисов-
  • dea
Борисов: 12 години чакахме офиса на ДЕА - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов изрази задоволство от откриването на офиса на ДЕА (Агенцията за борба с наркотиците) на САЩ в България. 12 години се води битка представителството на службата да е именно у нас. „ Успяхме, въпреки много добрата конкуренция страна на Сърбия и на Румъния“, заяви Борисов след като се срещна с директора на службата Мишел Лионхарт. Той си спомни доброто партньорство със службата, когато е бил на поста главен секретар на МВР.

Офисът на ДЕА бе официално открит вчера в присъствието на вътрешния министър Цветан Цветанов и американския посланик Джеймс Уорлик. Борисов оцени, че това е станало възможно благодарение на постиженията и стабилността, които страната ни има по отношение на борбата с дрогата. Това направило страната ни приоритетна за ДЕА.

Премиерът изтъкна, че откриването на подобни офиси отнема много време и ресурси.

Лионхарт пък изтъкна доброто партньорство между двете страни в спиране на разпространението, а Борисов изтъкна и другите престъпления, свързани с трасграничната престъпност като нелегални цигари и печатане на фалшиви пари.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име Фамилия

    0 1 Отговор

    За да могат по-лесно да координират трафика и да си прибират лепта-та!
    Целта е една - да няма конкуренция.
  • 2 Тиквата си е тиква

    0 1 Отговор
    И аз така мисля, то тази структура и в САЩ не е да спира а да регулира трафика на наркотици! Ама Боко само тъпотии ръси и изобщо не знае какви ще са последствията от такива структури в БГ и съюзяването му с САЩ.
  • 3 ...

    0 1 Отговор
    нашите г...плизци чакали с нетърпение офиса на ДЕА... Говорете само от ваше име господа (политици), не и от името на целия народ, както и за шистовия газ, както и за ядрената енергетика и т.н., и никога не казвайте моята България....
    За 20 год. почти успяхте да затриете България и народа... Явно по план са ни дали малко повече време да живуркаме... Поне да кажат, колко ни остава още, гоним ли вече срокове за ликвидация...? да кажат как върви плана и изпълнението му, а не само на Уорлик да се отчитат... Все пак ние ви плащаме заплатите, редно е да знаем, колко ни остава....