Отидете към основна версия

1 364 2

Силен трафик на Великденското преселение

  • трафик-
  • пътища-
  • великден
Снимка: БГНЕС

Няма празник без колони автомобили по пътищата и опънати шофьорски нерви. Засиленият трафик, както се очакваше започна в първия почивен ден от Великденските празници. От сутринта софийските автогари и жп. гара бяха с пълни чакални и тълпи от пътници. За сигурността на избралите да стигнат до желаната дестинация сами  ще се грижат повече пътни полицаи. До момента ситуацията по пътищата е спокойна, но движението е натоварено.

Малко преди обяд верижна катастрофа с четири автомобила стана на автомагистрала „Тракия”, но движението бързо е възстановено, съобщи Агенция „Фокус”. На 8 км на изхода на София в посока Пловдив две коли са се ударили леко. Те са били в средното платно, където е станал и ударът. Впоследствие още двама шофьори, които са карали един след друг, са се разсеяли и също са се ударили. На близо от катастрофата две коли са се ударили заради куче, пресякло внезапно платното.

Ще има проверки за употреба на алкохол и за наличие на свидетелство за правоспособност. Пътна полиция ще следи и за превишената скорост и рисково изпреварване.

Дистрибуторската мрежа пък беше снабдена с допълнителни 20 000 винетки.

Движението на ТИР-ове е спряно в деня преди празника и последния почивен ден в часовете от 16.00 до 22.00 ч.
Най-натоварените маршрути, както обикновено, ще бъдат София-Драгичево-Благоевград-Кулата, както и Стара Загора-Сливен-Бургас. Още от сутринта колони от автомобили се отправиха към Гърция и курортите ни Банско и Сандански, предаде Нова ТВ. На граничния пункт Кулата – Промахон, където се очаква движението да бъде натоварено днес, са отворени по четири платна в двете посоки.

По нареждане на министър Ивайло Московски от началото на тази година Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" завиши драстично и своята контролна дейност. За първото тримесечие на 2012 г. инспекторите на агенцията са съставили 5 803 акта, по които са наложени санкции за близо 3 млн. лв. Това е ръст със 7.2% на съставените актове и 17.7% увеличение на наложените санкции спрямо същия период на миналата година. Спрени са от движение З6 автомобила, извършващи нерегламентиран превоз на пътници и товари.

БДЖ пък осигуриха 94 допълнителни вагона по Великден.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Три жертви на пътя за ден

    Три жертви взе войната по пътищата през изминалото денонощие. 21 пътни произшествия са станали на територията на страната, съобщават от пресцентъра ...
    13.04.2012
    11 415
    14
  • 1200 пожарникари бдят по Великден

    През предстоящите Великденски празници се очаква значително увеличение на интензивността на движението по основните и второстепенни пътища в цялата ...
    11.04.2012
    1 129
    0