Last news in Fakti

13 Април, 2012 14:25 1 360 2

Силен трафик на Великденското преселение

  • трафик-
  • пътища-
  • великден
Силен трафик на Великденското преселение - 1
Снимка: БГНЕС

Няма празник без колони автомобили по пътищата и опънати шофьорски нерви. Засиленият трафик, както се очакваше започна в първия почивен ден от Великденските празници. От сутринта софийските автогари и жп. гара бяха с пълни чакални и тълпи от пътници. За сигурността на избралите да стигнат до желаната дестинация сами  ще се грижат повече пътни полицаи. До момента ситуацията по пътищата е спокойна, но движението е натоварено.

Малко преди обяд верижна катастрофа с четири автомобила стана на автомагистрала „Тракия”, но движението бързо е възстановено, съобщи Агенция „Фокус”. На 8 км на изхода на София в посока Пловдив две коли са се ударили леко. Те са били в средното платно, където е станал и ударът. Впоследствие още двама шофьори, които са карали един след друг, са се разсеяли и също са се ударили. На близо от катастрофата две коли са се ударили заради куче, пресякло внезапно платното.

Ще има проверки за употреба на алкохол и за наличие на свидетелство за правоспособност. Пътна полиция ще следи и за превишената скорост и рисково изпреварване.

Дистрибуторската мрежа пък беше снабдена с допълнителни 20 000 винетки.

Движението на ТИР-ове е спряно в деня преди празника и последния почивен ден в часовете от 16.00 до 22.00 ч.
Най-натоварените маршрути, както обикновено, ще бъдат София-Драгичево-Благоевград-Кулата, както и Стара Загора-Сливен-Бургас. Още от сутринта колони от автомобили се отправиха към Гърция и курортите ни Банско и Сандански, предаде Нова ТВ. На граничния пункт Кулата – Промахон, където се очаква движението да бъде натоварено днес, са отворени по четири платна в двете посоки.

По нареждане на министър Ивайло Московски от началото на тази година Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" завиши драстично и своята контролна дейност. За първото тримесечие на 2012 г. инспекторите на агенцията са съставили 5 803 акта, по които са наложени санкции за близо 3 млн. лв. Това е ръст със 7.2% на съставените актове и 17.7% увеличение на наложените санкции спрямо същия период на миналата година. Спрени са от движение З6 автомобила, извършващи нерегламентиран превоз на пътници и товари.

БДЖ пък осигуриха 94 допълнителни вагона по Великден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 диян

    0 0 Отговор
    те са казали хората
    СОФИАНЦИ СИ ОТИВАТ ПО СЕЛАТА
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Псевдософиянци от кол и въже