Отидете към основна версия

910 3

Оправдаха Красьо Черния /Обновена/

  • оправдаха-
  • красьо черния-
  • красимир георгиев

Софийският градски съд /СГС/ оправда за данъчни престъпления Красимир Георгиев - Красьо Черния.   Присъдата бе четена при закрити врати - журналисти не бяха допуснати в съдебната зала, тъй като делото било секретно.

Красьо Черния доби популярност като лобист в съдебната система с твърденията, че той е продавал постове в съдебната система срещу добро възнаграждение.

Част от разговорите на Георгиев с магистрати и политици са били по това дело. Те обаче не са били употребявани за изясняване на истината около данъците. 

  Присъдата може да бъде протестирана от прокуратурата пред Софийския апелативен съд.

" Когато фактите говорят, дори боговете мълчат", коментира след съдебното заседание Красьо Черния. Той заяви, че не е укривал данъци, спазва закона, има документи за всичко и е  коректен.

Според защитника на Красимир Георгиев адвокат Христо Ботев, в подслушаните разговори и в разпитите няма и дума за лобиране за едно или друго назначение в съдебната система."След като приключи данъчното дело на практика ще приключи и делото за търговия с влияние, но тъй като няма такова обвинение формулирано в обвинителния акт, то отдавна е приключило де факто",  коментира още адвокат Христо Ботев.

Обвинението твърдеше, че Красимир Георгиев е укривал данъци в размер на 95 хиляди лева в периода 2006 – 2008 година. Според Георгиев дори експертизата показала различна теза от тази на обвинението.

Припомняме, че Красимир Георгиев получи 2 години условна присъда по дело за лъжесвидетелстване. Тази присъда вече е обжалвана пред Софийския градски съд.

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Амнистираха Красьо Черния

    Секретното дело за укриване на данъци срещу нашумелия преди години "брокер" в съдебната власт Красимир Георгиев (Красьо Черния) е прекратено ...
    20.12.2017
    1 527
    3