Отидете към основна версия

1 020 2

Янев: Кунева е играчка на група олигарси

  • яне янев-
  • рзс-
  • меглена кунева
Снимка: БГНЕС

Лидерът на РЗС Яне Янев отправи нова словесна атака срещу бившия европейски комисар Меглена Кунева, определяйки я като „най-партийно обременената дама в републиката, която е получила всичко в живота си по линия на връзките й с най- ретроградни персони от БКП, ДС, НДСВ, ДПС и БСП“ и „поредната миловидна кукла и играчка на група олигарси“.

Острите му думи пред Нова телевизия бяха отговор на вчерашното интервю на Кунева за телевизията, когато тя заяви, че нападките на Янев срещу нея не идват от него, а от поръчителите му, намеквайки за ГЕРБ. „Винаги съм говорил в първо лице единственост число“, заяви Янев.

„Цял живот тя е с привилегии. Докато народът се редеше на опашки за банани и портокали, тя е пазарувала от Кореком и е почивала в резиденциите на Тодор Живков“, заяви Янев. Свирепата си атака срещу нея той обясни с опита й да създаде „политически картел на измамата“, който да излъже избирателите и „после да се сложи“ на Бойко Борисов за постове.

Той допълни, че се съмнява в независимостта на Кунева и влиянието на Ахмед Доган и Георги Първанов, защото Кунева е била еврокомисар по времето на Тройната коалиция. „Аз никога не съм бил в изпълнителната власт“, оправда се той, че няма зависимост от други партии.

„Тя трябва да отговори пред българския народ за всички проблеми, които са и към днешна дата, свързани с българското земеделие, с енергетиката, с разпродажбата на българските национални интереси в Брюксел", каза още Янев. „Предстои Кунева да отговори на много въпроси", заключи той за лидерът на движение „България на гражданите“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини