Last news in Fakti

11 Май, 2012 13:08 1 078 2

РЗС: Иде коалиция Първанов- Кунева- Доган

  • рзс-
  • меглена кунева
РЗС: Иде коалиция Първанов- Кунева- Доган - 1
Снимка: БГНЕС

В България се очертава ново двуполюсно разделение, оформено от социал-либерален (БСП, ДПС, Кунева) и дясно-консервативен блок, съобщиха от РЗС. При тази политическа ситуация хората на Яне Янев намират за „наложително“ взаимодействието между „дясно-консервативната РЗС и дясно-центристката народна партия ГЕРБ“. Това „взаимодействие“ има за цел да спре сценария за „връщането на тройната коалиция в нов по-вреден за България формат Първанов-Доган-Кунева“.

„Бъдещето на дясното е от огромно значение за финансовата стабилност на страната ни и не бихме позволили сценарият от изборите във Франция и Гърция да се повтори и в България“, категорични са от РЗС. В последно време лидерът на партията Яне Янев предприе атака срещу Кунева, която оглави движение „България на гражданите“.

„До парламентарните избори през юни 2013 г. ще има два основни теста за партиите, които имат шанс да бъдат част от 42-то Народно събрание. Това са изборите с пропорционални партийни листи в Кюстендил и Белоградчик. Те ще са най-сигурния знак за реалната тежест на водещите партии преди парламентарния вот“, се казва още в позицията на партията.

РЗС ще подкрепи на предстоящите избори в неделя кандидатите на ГЕРБ за кметове в община Съединение и кметство Вълково, общ. Сандански Сашо Динчийски и Кирил Митрев. В Кюстендил  РЗС ще се яви самостоятелно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    e tazi koalicia shte zakopae BG
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.