Отидете към основна версия

1 111 3

И Станишев носел на бой

  • бсп-
  • сергей станишев-
  • георги първанов

Погрешна била тезата на президента и другар Първанов, че Бойко Борисов и ГЕРБ могат да бъдат победени в сблъсък на титаните, които вадят два меча и започват да се налагат публично в пряк сблъсък

Снимка: БГНЕС

БСП не е акционерно дружество, което Георги Първанов и Сергей Станишев да си го делят като пропорции. Партията не е собственост нито на мен, нито на Георги Първанов, нито на Румен Петков, нито на който и да е било друг. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който коментира казаното по-рано днес от Георги Първанов.

Станишев не остана назад и също като досегашния президент се похвали, че "носи на бой".

"Повече критики и атаки от мен не знам някой друг в БСП да е понасял - и от външните ни опоненти и от наши партийни другари, от приятелски огън. Мога да връщам лентата доста назад за много вътрешно партийни атаки, които съм преживял", подчерта Станишев.

"Смятам за погрешна тезата и убеждението на президента и другар Първанов, че Бойко Борисов и ГЕРБ могат да бъдат победени в сблъсък на титаните, които вадят два меча и започват да се налагат публично в пряк сблъсък. Трябва да има ясно политическо противопоставяне и ясно говорене и аз съм сред хората, които винаги са твърдели, че управлението на ГЕРБ е вредно и не може да изведе България от кризата", каза още той.

"Не съм водил и нямам намерение да водя задкулисни кампании и игри, защото на хората им е писнало от такъв тъп политика. На конгреса е важно БСП да се обедини след съдържателна дискусия по политиките и какви са нашите ясни алтернативи и ангажименти", заяви лидерът на червените.

"Цяла България ще ни гледа нас, от дълги години не е имал такъв интерес към конгрес на нашата партия", отбеляза още Станишев.

Той уточни: "След като конгресът проведе своето заседание и избере лидер на партията, за всеки в БСП, който искрено желае да преборим ГЕРБ, има достойно място. Президентът Георги Първанов като наш другар има своето място в БСП и в Националния съвет и в нашата кампания, стига искрено да го желае".

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини