Last news in Fakti

8 Май, 2012 11:43 1 725 4

1 млн лв за черен PR срещу Първанов (обновена)

  • бсп-
  • георги първанов-
  • сергей станишев

Ще победя ГЕРБ, ако стана лидер на БСП, заяви той

1 млн лв за черен PR срещу Първанов (обновена) - 1
Снимка: БГНЕС

Ако ГЕРБ направи машина за избори, БСП направи машина за конгрес. В БСП ролята на апарата нараства – апаратът, назначен от председателя, който прави всичко възможно да се възпроизведе. Така Георги Първанов, президент от 2002 до 2012, описа разделението на силите на наближаващия висш партиен форум, който ще разисква въпроса с новия лидер на столетницата.

„Кое най- много ме амбицира да се завърна? Имам амбицията и твърдя, че заедно с екипа, който ще формирам, ние може да победим ГЕРБ. Твърдя, че мога да изведа партията на печеливша позиция“, заяви Първанов.

Около 1 милион лева до момента били хвърлени срещу него и амбициите му да се върне начело на червената партия. „Аз на бой нося. Такава грозна кампания на окалване, на обругаване за първи път ми се случва. Това не е приятелски огън“, заяви Първанов, но без да назовава конкретно име. „Не мога да кажа кой плаща черният пиар, но това не е кампания на добра воля. Тук става дума за ресурс, който се инвестира в много определена посока“, заяви Първанов и обвини Станишев, че се опитва да попълни със свои делегати конгреса. По адрес на сегашния лидер той каза, че не можели да се срещнат директно в дебат. 

Първанов е основен съперник за поста на Сергей Станишев, който наскоро получи най-много номинации за лидер. (Общо 160 номинации за Станишев на състоялите се до момента 262 отчетно-изборни конференции на партията в цялата страна). Тези данни не отговорят на реалната картина, убеден е Първанов, аргументирайки се с това, че много от делегатите на конгреса били „поставени“ от ръководството.

Без единият от двамата БСП ще бъде по-слаба. Трябва да се намери формула на консолидация, независимо от конгресния резултат“, категоричен е политикът.

Георги Първанов подложи на силна критика червената партия, която започвала да се превръща в „културно – политическо гето“. Бившият президент натърти, че столетницата е в застой и има нужда от „решителна промяна“.

Като „крещящ пример“ на желанието да бъде отстранен Първанов коментира днешните разкрития на агенция БГНЕС, според които той бил наградил наркотрафикант през 2003 година. Георги Първанов прехвърли топката в полето на  "граждански структури" за награждаването на  международния наркотрафикант Алекси Стоименов, който италианската полиция разкрива с 2 кг херион през 1968 година. Той се сдобил с  отличието "100 години Илиндеско преображенско въстание", а Първанов обясни, че честването на Илинденско-преображенското въстание било по инициатива на високо представителен комитет от хора учени, представители на БАН, на Софийски университет, на Тракийския университет, на Македонския научен институт и на някои граждански организации като Тракийската организация и партии като ВМРО. Именно тези организации изготвили списъка с наградените, а не президентската институция.

Първанов представи книгата си  „Позиции и идеи”, в която е засегнато и спечелването на изборите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СТАНИШЕВ

    1 0 Отговор
    Г-н Първанов нямате шансове, време е да се пенсионирате ,за да не ви пусна Азер Меликов с червените прашки
  • 2 кутев

    0 1 Отговор
    Г-н Първанов имате шансове и съм сигурен в това което твърдя.На 19 и 20 доста народ ще остане изненадан-така ми се струва.Не бива да се обръща внимание на тези които бълват гадости.Просто се страхуват ,че скоро няма да могат да формират нищо,а тази мисъл просто ги убива.Що за простащина е това,че на всичко отгоре и се плаща това да се прави.Успех!
  • 3 доктора

    1 0 Отговор
    човечец,дребен без СРАМ,това си др.първанков,седевчов.
  • 4 520 зендер

    1 0 Отговор
    До колкото разбирам на бой носел г-н Първанов.А на друго дали носи....