Last news in Fakti

13 Май, 2012 19:49 1 177 1

Първанов: Разцепление грози БСП

  • бсп-
  • герб-
  • георги първанов-
  • меглена кунева-
  • сергей станишев
Първанов: Разцепление грози БСП - 1
Снимка: БГНЕС

Невъзможна е коалиция не само между БСП и ГЕРБ, но и между ГЕРБ и която й да е друга партия. Това сподели Георги Първанов, президент от 2002 до 2012 година, пред ТВ7.  Той е категоричен, че който се  оалира с ГЕРБ ще поеме негативите от некомпетентното й управление и провалите й.

Първанов посъветва БСП за коалиране с партиите от левия спектър, но не заяви дали включва ДПС и новата партия на Меглена Кунева “България на гражданите”. Последният политически субект той определи като интересен проект.

„За мен участие или създаване на друга партия не стои като проблем”, категоричен е експрезидентът, който не се чувства захабен от политика и има още енергия. Създаденият от него проект АБВ той определи като пушка на стената, която в може да гръмне, когато стане необходимо.

„Не само ще остана в БСП, но и ще работа за нейната промяна. Не съм човек, който може да стои отстрани и да гледа сеир, когато вижда, че партията има нужда от подготвени и компетентни хора”, подчерта Георги Първанов, който е основен опонент на Сергей Станишев за лидерския пост. Ще е проява на лош тон, ако някой каже, че е достоен за поста, смята Първанов.

Има два сценария на тази битка – негативен и позитивен. Негативният е, когато се стигне до личностен слъсък със Станишев и апаратни хватки. Наскоро Първанов предупреди, че ръководният апарат на партията подменя делегати на конгреса, който трябва да вземе решението. Положителният изход е чрез сближаване на позициите и, взаимни компромиси.

Какъвто и да е изходът, ако просто се преброим, това ще бъде трайно разделение на партията, не разцепление, предупреди Първанов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    2 0 Отговор
    pak shte se koalirat tia s fesovete,prodajnici.