Отидете към основна версия

966 1

Игнатов: Без интернет по време на изпитите

  • игнатов-
  • матури-
  • интернет
Снимка БГНЕС

Интернет-връзката в училищата ще бъде спирана на предстоящите матури. Това  заяви министърът на образованието Сергей Игнатов по време на парламентарния контрол  на въпрос за мерките, които министерството предприема за нормалното протичане на изпитите.

Взети са мерки и зрелостниците на изпитите ще бъдат помолени да не използват техника като смартфони и Wi-Fi. Всяко използване в нарушение вече ще бъде третирано като анулиране на изпит, поясни министър Игнатов.
Интернет ще има в залите само докато се получат въпросите и тестовете. Но не съм доверчив. Ползване на техника в нарушение вече ще бъде третирано като анулиране на изпит. Ще има и санкции. Някои ще бъдат в ръцете на министъра, други – ако има наистина сериозни нарушения, ще бъдат предавани на съответните органи.

Абсолютно всички мерки са взети за държавните зрелостни изпити, проиграни са многократно матурите, включително с хронометър, за да нямаме забавяния, проверена е цялата система за електронна връзка, коментира Игнатов и призовава за спокойствие. Матурата, изпитът, освен че е напрежение за децата, е и празник, много от тях ги чакат университетите, другите ще тръгнат по професионалното поприще.
Външното оценяване по български език и литература ще бъде в понеделник, а изпитът по математика е в сряда.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Верните отговори на всички матури

    Образователното министерство публикува на сайта си отговорите на матурите за зрелостниците. Днес в цялата страна се проведе втората задължителна ма ...
    23.05.2012
    5 053
    0