Отидете към основна версия

39 618 58

Осман Октай: Цветанов никога няма да прости на Борисов, че го унижи

  • нов главен прокурор-
  • кандидати-
  • иван гешев-
  • бойко борисов-
  • делян пеевски-
  • сотир цацаров-
  • наплийкс

Гешев, колкото повече застава пред микрофоните, толкова повече ще се саморазобличава

''Гешев е повторение, copy paste на назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС. С цялата арогантност. На всички е ясно, че около негова кандидатура единодушно от 11 прокурорски квоти във ВСС, включително с подписа на Цацаров, последен подписал се, както съобщиха, това говори, че Пеевски си постигна целта и това е ясно на обществото. Аз не случайно при вас и в други интервюта, когато Пеевски започна да посещава сесията на това Народно събрание всеки ден, тогава казах, че той ще бъде в парламента, докато наложи свой кандидат за главен прокурор и те го постигнаха''. Това заяви бившият зам.-председател на ДПС и политически коментатор Осман Октай в предаването ''ДЕНЯТ с В.Дремджиев'' по ТВ+.

''Арогантността на Гешев след номинацията му стигна дотам, че за разлика от назначаването на Пеевски, до ден днешен питаме кой, кой го предложи, Гешев в интервюто си пред БНТ, понеже стигнаха през тези години до такава безпардонност, наглост, обществото, мнението на гражданите, протестите - за тях нямат никакво значение. Te са важните'', продължи анализа си Октай.

''Гешев директно посочи тримата в кюп - Цацаров, Пеевски и Бойко Борисов. Сложи ги заедно, че са преследвани около кибер атаката, като ги назова персонално и че за тях са се търсили данни. И още повече в това интервю каза, че за него е чест, че е получил подписа на Цацаров, най-успешният главен прокурор. Всичко това показва, че ще се провокират достатъчно обществените настроения. Убеден съм, че ще има развитие на протестите, защото наглостта на тримата посочени от Гешев стигна дотам, че предварително Бойко Борисов и неговият министър на правосъдието, който също има правото да номинира - отказаха се от това право. 11 членове, които имат право да номинират, от квотата на прокурорите, всички са подписали за Гешев и не са си оставили никаква вратичка'' коментира още Осман Октай.

''Защо Цацаров е подписал назначаването на следващия свой наследник? Защо? Нима не е толкова интелигентен, за да си сложи подписа? Всичко това показва тяхната безпардонност, арогантност, както е било до вчера. Всичко това, което ще се случи с номинацията и понеделник единствената кандидатура на Гешев, неговите провокации, колкото по-често застане пред микрофона, той толкова повече ще се саморазобличи. Убеден съм това, защото такова му е поведението, ние сме го виждали'', продължи коментара по темата бившият зам.-председател на ДПС.

''Това е продължение на групата, която направи погрома върху КТБ и потулиха разграбването на КТБ в съучастие. За тях е много важно да не пропуснат следващия главен прокурор да бъде техен защитник. За това става въпрос, всичко това е свързано, и със саботажа около КТБ, разграбването на КТБ, престъпленията, които станаха'', добави още Осман Октай.

Попитан защо БСП мълчи по темата за новия главен прокурор и кандидатурата на Иван Гешев, Осман Октай отговори така: ''Когато става дума за БСП, непременно искам да напомня на Вашата уважавана аудитория, интелигентната аудитория, следния факт. Когато Христо Иванов, министър в кабинета, заедно с Реформаторския блок, които бяха коалиционни партньори на ГЕРБ и Бойко Борисов, те направиха всичко възможно да сложат в дневния ред съдебната реформа, а БСП, ДПС и ГЕРБ саботираха и това доведе до оставката на Христо Иванов и излизането на ДСБ от Реформаторския блок, като част от Реформаторския блок също станаха съучастници в този саботаж. Какво искам да кажа? До ден днешен след този приет Закон за Висшия съдебен съвет и съставът, БСП в колаборация има свои представители, участваха със свои номинации, така че защо да се обажда Корнелия Нинова, след като има в този Висш съдебен съвет свои представители, политическа квота''.

''Определено съм склонен около този скандал, да се съглася с мнението на генерал Атанасов. Той каза, че това е вътрешна атака. Хора, които ще извадят кирливите ризи на Бойко Борисов, Цацаров и цялата власт. Не случайно, страхувайки се от такава възможност, Гешев назовава, че е търсена информация за тримата. Нещо повече, когато говори, че се търси информация за тримата, ни в клин, ни в ръкав, каза, че няма асансьор до хола, визирайки Цветанов'', изложи разсъжденията си Осман Октай.

''Не съм бил във властта, но знам конфликтите на първите и вторите хора в партиите. Имахме тежък конфликт с Доган и стигнахме до съдилища. Никога не се прощава тежката обида, когато силни хора биват унижавани. Цветанов 10 години контролираше Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност. Той изгради структурите на организираните общински престъпни групи. Аз нищо не казвам, но има достатъчно милиционерски поведения в това'', сподели още политическият анализатор Осман Октай.

''Цветанов можеше спокойно да остане в парламента, а първо го извадиха от парламента, за да не разцепва парламентарната група. След това го махнаха от партийните структури, Бойко го наричаше брат, дете. Накрая пред 1000 човека на Конгреса да унижиш един човек - това не се прощава. Направиха етична комисия за преследване на вътрешния враг с партиен билет. Цветанов е на ''ти'' с неговите хора в МВР структурите'', добави той.

''Аз съм убеден, че до местните избори това ще ескалира. Подозрението на Бойко Борисов и сие, както и на Гешев, е в тази посока. Те затова казват, че някой е поръчал да се търси компрометираща информация за Бойко Борисов'', затвърди хипотезата си Октай.

Относно кандидатурата на Борис Бонев от ''Спаси София'' за кмет на София, Октай заяви: ''Тези, които днес отхвърлят, и десни, и леви, всички, които отхвърлят мафиотското управление, както го наричат те, на Фандъкова и ГЕРБ в София, ако действително искат да преодолеят своя партиен егоизъм, точно трябва да подкрепят един такъв чист, млад кандидат. Както в Истанбул всички се обединиха около Имамоглу и събориха кандидата на Ердоган, колкото и да е силен. Вторият път още по-жестоко''.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 93 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове