Отидете към основна версия

1 188 3

Станишев: В държавата цари страх

  • станишев-
  • бсп

хората са под натиск, а това силно контрастира с мечтата и идеала на Христо Ботев за свобода, смята червения лидер

Снимка: БСП

Живеем в една много особена държава, в която в момента цари страх. Хората са под натиск. Видях във Враца как много от тези, които се подписваха в защита на АЕЦ "Белене", не си слагат името, не смеят да напишат цялото си ЕГН и адрес. Това силно контрастира с мечтата и идеала на Христо Ботев за свобода, заяви председателят на БСП Сергей Станишев  днес в Калофер.

Той пристигна в родния град на великия поет революционер, за да участва във възпоменателния митинг-поклонение и да поднесе цветя на паметника му по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, информират от партията.

Заедно със Сергей Станишев участие във възпоменателния митинг взеха депутатите от "Коалиция за България" Петър Мутафчиев и Милена Христова,  областният и градски лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов, шефът на общинския съвет на социалистите в Карлово Пламен Славов. Преди поклонението пред паметника на безсмъртния поет-революционер те разгледаха родната му къща, превърната в музей, откъдето с тържествен ритуал беше извадено знамето на Ботевата чета.  

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Станишев в Перник: Къде е държавата?

    Държавата трябва да поеме ангажимент за цялостно възстановяване на щетите от земетресението в Пернишко, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев след с ...
    29.05.2012
    1 310
    5