Отидете към основна версия

6 042 191

Борисов от Поморие: Няма да коментирам ченгеджийските номера на Радев

  • поморие-
  • бойко борисов

Искам да поздравя всички полицаи и момчетата ни от МВР с празника и да им благодаря

Премиерът Бойко Борисов откри обходния път на Поморие. 

Това е последен етап от модернизацията на пътя Бургас - Слънчев бряг. С построяването му транзитното движение се изнася извън града, повишава се безопасността на движението и се намалява замърсяването на въздуха. Обходният път на Поморие е готов със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за около 20,6 млн. лв.

"Искам да поздравя всички полицаи и момчетата ни от МВР с празника и да им благодаря, че бдят над нас. Демокрация е, всеки може да протестира. Ние сме направили толкова много за тях", заяви Борисов по повод протеста на полицаи в София. 

"Искам да поздравя нашите кметове на Китен, Приморско, Царево и да ви помоля като слизате в тази посока да видите и да покажете каква пречиствателна станция е направена. Чисто като сълза е морето и не случайно толкова българи почиват там и има хора по плажовете. Кацат и десетки чартъри в Бургас - германците са тук, холандците са тук. Хубаво е, че вече се задвижва икономиката, защото няколко месеца бяхме затворени и виждам, че вече хората излизат и почиват. Днес ще бъде пусната тази отсечка на Поморие, за да пътуват хората. Другата седмица започваме и новата отсечка така, че като тръгнеш от София, ще стигаш до Слънчев бряг без нито един светофар. Добре е за хората и от Поморие, за да няма трафик и да е чист въздухът", каза Борисов. 

Борисов коментира и последните думи на президента, че отношенията му с бизнеса са коренно различни от тези на премиера.

"Работата на опозицията е да недоволства. Ченгеджийските номера на Румен Радев няма да коментирам. В неговата игра няма да влизам. Не знам къде го е казал това и къде е безделничил, някъде се е разхождал. Обществените поръчки са зад мен, виждате ги направени. А неговата роля е да се разхожда и да говори. Пожелавам му хубава неделя и да се опита да обединява, не да разединява нацията. Това вече не е интересно. Българският бизнес не заслужава такова отношение. Единствено му завижидам, че успя да направи предварително съдебната реформа - да ти пращат предварително съдиите актовете, това на нас не ни се е случвало", каза Борисов .

По повод рекордните случаи на заразени с коронавирус премиерът отново бе категоричен, че няма да се затваря нищо в летния сезон, защото има готовност в болниците вече са подготвени. "Даваме повече пари за клинични пътеки, усилваме болниците. Надявам юли и август, колкото може, да преминем контролирано през това заболяване. Всеки ден събирам щаба и гледаме и болните, и оздравелите. Ако зависи от щаба, всичко ще затворим. Но аз слушам и ген. Мутафийски, и доц. Мангъров. Вие също го каните по телевизиите. Ние сме демокрация, всеки си има мнение. Виждате и колко много хора не вярват, че има коронавирус. Всеки е свободен да има мнение. Но тук е малко като с шапка и без шапка, няма угодия. Ако затваряме, защо затваряме, ако отваряме, защо отваряме. Всеки ден следя с щаба и контролираме ситуацията", обяви Борисов.

Премиерът коментира и темата, че много българи избират Гърция за своята лятна почивка. "Аз на Кулата не съм ходил, освен на акции. Радвам се, че българите са така организирани. Чакат на 15 км опашка, електронни декларации попълват и сами си плащат PCR тестовете. Тук такава дисциплина няма и всички бяха против КПП-тата, но навън не е така", заяви Борисов.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 56 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове