Отидете към основна версия

33 616 119

Цветанов: Ще бъде много интересно да се огласи договорът на правителството с „Газпром“

  • цветан цветанов-
  • договор-
  • газпром

По думите му Борисов, Дончев и Петкова трябва да отговарят за прокарването на този газопровод

Снимка: РЗБ

Ще бъде много интересно да бъде огласен публично договорът, който Теменужка Петкова е подписала с „Газпром“. Първото, което ще направим в следващия парламент е анкетна комисия за действията на правителството и уронването на престижа на нацията в евро-атлантическите среди, заради поети ангажименти пред руската страна. Ще запитаме: има ли лица от българското правителство, които са провеждали тайни разговори с руски граждани от забранителния списък на ЕК? Добре е също да се знае дали тези срещи са били документирани по надлежния ред и дали са били в защита на националния интерес. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.

По думите му Борисов, Дончев и Петкова трябва да отговарят за прокарването на този газопровод. „Подкрепям Христо Казанджиев, който каза, че ще е много интересно да бъде публично огласен договорът, който Теменужка Петкова е подписала с „Газпром“. „Турски поток“ е поредната възможност на корупционен натиск и корупционни действия“, каза Цветанов.

„Мога да дам пример, че сме на първо място по непрозрачно разходване на публични средства. В момента има много механизми, които се създадоха със заобикаляне на Закона за обществените поръчки, със създаването на държавни предприятия финансирани от бюджета и възлагане на определени подбрани фирми, което винаги показва един огромен дефицит както в качеството на изпълнението, така и възможност за корупционни схеми. В тази посока премиерът и управляващите живеят в един виртуален свят, но реалността е съвсем различна. Нека да се позоваваме на тези критерии и стандарти, които са заложени от развитите демокрации и начинът, по който се дават оценките“, призова Цветан Цветанов.

Той заяви, че населението не е достатъчно информирано от действията на правителството в условията на пандемия. Министърът на здравеопазването се старае всячески да балансира между политическите решения и това, което дават лекарските съсловия, защото те са много по-ясни и кореспондиращи с това, което се приложи в Западна Европа. „Проф. Михаил Константинов има своите заслуги за провеждането на избори в България през последните 20 години. Съвсем нормално е да защитава това, което е наложил като някакъв стандарт. В дигиталното общество, в което живеем трябва допълнително да се създадат гаранции с възможни платформи за честност на изборите. Възможността да се направи това нещо е действително да има публичност на всички протоколи, когато бъдат подписани в съответните секционни комисии. Ако няма тази прозрачност ще остане усещането за възможност за манипулиране на изборния процес. Сегашното статукво са политически формации, които искат да се възпроизведат отново в следващия парламент и да ограничат възможността за извънпарламентарните партии, които припокриват обществените настроения за промяна и прозрачност в управлението“, добави председателят на Републиканци.

Цветанов заяви, че е нормално статуквото, към което принадлежи и проф. Михаил Константинов да гарантира, че изборите са честни. „Могат да се създадат допълнителни възможности те да бъдат обективно честни и възприети от българските избиратели. Бих искал да призова всички тези, които искат промяна, нека да отидат и да упражнят конституционалното си право да гласуват. Когато има висока избирателна активност имаме възможност да противодействаме на купения, на контролирания и на манипулативния вот. Няма как да купиш всички български избиратели. А когато активността е около 70-80%, това ще ни даде реалната представителност за българския парламент и точно тогава ще има повече гаранция за бъдещите управленски решения, които да кореспондират с очакванията на хората“, споделя той.

„От Републиканци за България най-силно изповядваме тази теза, че трябва да дадем възможност на тези над 2 млн. българи живеещи в чужбина да упражнят правото си на глас. Подходихме много отговорно към тази политика за българите живеещи в чужбина. Дадохме много ясно послание, че зам.-председателят на единствената политическа формация в България Павел Вълнев е, живеещ и успял българин в чужбина. В същото време бившия консул на България в Чикаго Иван Анчев е координаторът, който ще отговаря за сектор „Политики към българите в чужбина“.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 111 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове