Отидете към основна версия

6 829 113

Иво Сиромахов: Партиите на корупцията - ГЕРБ, БСП и ДПС, имат мнозинство и ще настояват да се запази олигархичният модел

  • иво сиромахов-
  • има такъв народ-
  • народно събрание-
  • слави трифонов-
  • мажоритарен вот

Ако "Има такъв народ" се откаже от мажоритарната система, ще бъде катастрофа, смята писателят и сценарист в "Шоуто на Слави"

Снимка: БГНЕС

"Партиите на корупцията - ГЕРБ, БСП и ДПС - имат мнозинство в 45-ото Народно събрание и докато те са мнозинство, те ще настояват да се запази олигархичният модел, при който икономиката е изцяло зависима от държавата, при който съдебната власт е подчинена на управляващата партия. При този модел няма разделение на властите, те се управляват от едно място".

Това мнение изрази в предаването "Политически НЕкоректно" по БНР Иво Сиромахов, писател, сценарист в "Шоуто на Слави", но не и член на партията "Има такъв народ", защото: "Чувствам се по-силен в медиите, опитвам се да давам свободният глас на свободните хора. Унизително е да сме толкова назад в 21 век, на 112-о място по свобода на медиите".

Много важно е четвъртата власт да бъде на разстояние от останалите три, категоричен беше Сиромахов и добави: "Смесването на властите и контролирането им от едно място доведе до сериозни поражения върху обществото".

По думите му на изборите на 4 април е направена малка крачка към промяна, но има още много път: "В момента в парламента ГЕРБ, БСП и ДПС са готови да подкрепят всякакво правителство, което е абсурдно. Очевидно, че имат някакви други интереси, заради които те настояват на всяка цена да са във властта. Никога не е било досега партиите да казват, че ще подкрепят всякакво правителство".

Според него трите партии на протеста "Има такъв народ" "Изправи се! Мутри вън!" и "Демократична България" искат промяна и повече неща ги обединяват, отколкото ги разделят:

"Важно е те да действат заедно. Големият въпрос не е кой ще направи правителство, а какви промени са нужни в държавата", акцентира той и уточни, че спешните неща, които трябва да се случат, са промяна в съдебната система и промяна на избирателния закон.

Предсрочни избори тази година са много възможни, прогнозира той.

В коментар на споделеното от него мнение във Фейсбук: "Човек харесва мажоритарната система само докато влезе в парламента" Иво Сиромахов обясни, че няма закачка в този негов статус и изрази надежда от ИТН да не са се отказали от мажоритарния вот: "Това е важна част от идеологията на тази партия и ако са се отказали, ще бъде катастрофа. Мисля, че няма да се откажат и това ще бъде направено. Те казаха, че им трябва време".

Сценаристът на "Шоуто на Слави" подчерта, че 7/8 не трябва да става партийна телевизия, а да е широко отворена към своите зрители: "Нашите зрители не са само симпатизанти на ИТН, затова трябва да произвеждаме програма, която да е адекватна за всички хора. И не може, а е задължително да има смешки и ирония към Слави Трифонов".

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 50 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове