Отидете към основна версия

3 924 67

ВМРО: Докато държавата толерира циганизацията, бруталните убийства и изнасилвания на деца ще станат ежедневие

  • вмро-
  • красимир каракачанов-
  • самоковско

От години предупреждаваме, че има спешна нужда от промяна на философията на интеграцията

Преди две години беше изнасилено и убито по особено жесток начин малко момиченце от с. Сотиря. Едва тогава политическите партии ни чуха, че трябват по-строги закони и променихме НПК в частта, позволяваща сделка и намаляване на присъдата на извършителите на тежки престъпления. Вчера беше изнасилено и убито дете в с. Ковачевци. На жълтите павета или пред президентството ли трябва да се случи подобен брутален акт, за да ни чуят останалите политици, че химическата кастрация, особено при подобни случаи не е нехуманен акт, а метод за възпитание и превенция на извратените, маргинализирани субекти?

И вместо държавата да се занимава с популяризирането на гей паради и разпространението на педофилски филми, като разрешава официално излъчването им, какъвто е случаят с филма „Змия“, част от „София прайд филм фест“, то нека и „новите“ и „старите“ политици, да се огледат в какво гето се превръща България. И не, не е най-важното да смените изборните правила, за да отстраните неудобен политически противник от секционните комисии. Нито е важно да вкарате лобистки поправки, за да платите цената на политическото си реанимиране. Още по-маловажно е да давате мръсни политически поръчки за очерняне на този и онзи, просто защото го можете. И без Вас и без нас България е просъществувала над 1300 години. Но едва ли с тези темпове на саморазрушение и политически братоубийства, на които ставаме свидетели днес, ще продължи да ни има като нация в бъдещите десетилетия.

Ето защо отново повдигаме въпроса и за реалната интеграция на несоциализираната, маргинализирана част от циганския етнос. Няма отново да изброяваме жертвите на жестоки, брутални изнасилвания и убийства, които не само не са прецеденти, а и стават нормална част от статистиката последните години. И в тях не просто са замесени хора от гетата. Ето, че вече те се случват и в циганските махали. Сега искаме да попитаме крещящите защитници на малцинствените права – кого ще защитите при случая в Ковачевци? Жертвата или насилника? Защото в този тежък казус и двете страни са от цигански произход. Обикновено, когато жертвата е от български произход, а насилникът/убиецът е циганин, Вие заставате на страната на насилника/убиеца. Сега кого ще изберете и морал на кого ще изчетете?

Лично ние от ВМРО имаме ясна позиция и изчистена линия на политика по отношение на циганите – образование и труд. Това е пътят за тяхната интеграция. Това обаче няма да стане с галене по главата – правила и строга и твърда държавна политика са нужни. В противен случай до 20 години България ще се превърне в гетото на Европа и подобни скандални случаи като днешния, ще са ежедневие. Още в първите дни на 46-ото Народно събрание ще внесем и ще настояване за спешното приемане на циганската Концепция, която Красимир Каракачанов внесе в миналия Министерски съвет. Ще настояваме и за сериозен обществен дебат, относно химическата кастрация при подобни сексуални престъпления, особено касаещи посегателства над деца.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 39 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове