Отидете към основна версия

1 918 1

Марин Райков: Няма морални девственици в новия парламент

  • марин райков-
  • избори-
  • правителство

Около 50% участие в тези избори ясно показа, че българите не се подадоха на манипулациите. Това заяви на нарочна пресконференция служебният премиер Марин Райков.

Той припомни, че той заедно с министрите от екипа си са поели управлението на страната след като партиите са отказали да го направят.

Ние успокоихме атмосферата. Ние раздадохме допълнителни социални плащания. Ние възстановихме доверието на света към финансовата ни стабилност, заяви Марин Райков. Той не пропусна да се похвали, че кабинетът е осветлил над 200 договора в енергетиката и започнали разкриване на проблемите в сектора.

Служебното правителство има една цел да предаде управлението на страната в стабилно управление, заяви Марин Райков. Той посочи, че не са дадени предимства на нито една политическа сила в предизборната кампания.

Вчера бяха тиражирани подозрения, че е имало манипулации на вота. Такава манипулация не е имало от правителството. Нарушенията са установени от органите на реда, обобщи Марин Райков.

Преди дни предупредих, че българите няма да подкрепят политическите брокери. Призовавам политическите сили да не горят мостовете помежду си. Те са длъжни да сформират стабилно правителство.

Изборите приключиха и политиците не трябват да продължават предизборната кампания. Дадохте обещания и е време да ги изпълните, отбеляза Марин Райков.

България е на всички българи без оглед на тяхната партийна принадлежност. Тази държава не може да се управлява с омраза.

В новия български парламент няма да има морално девствени. Всички те са участвали в управлението досега, отбеляза Райков.

Липсата на публична реакция от своя в събота, след съобщението за откритите допълнителни бюлетини в печатницата Райков обясни с нежеланието си да наруши предизборното мълчание в деня за размисъл, което е можело да се изтълкува като взимане на страна. "Със затаен дъх чакам прокуратурата да изясни каква е трябвало да бъде съдбата на тези 350 000 бюлетини", коментира Марин Райков.

Обвиненията, че предаването на резултатите в ЦИК е било възпрепятствано от масовата липса на тонери в принтерите, служебният премиер остро подчерта, че партиите използват собственото си недомислие с приетия текст, за да атакуват служебния кабинет.

"Не може едни или други грешки на секционни комисии да се прехвърлят на правителството. Те са съставени от политическите партии, като повечето им членове са от опозицията", подчерта служебният премиер. По думите му твърденията на Лютви Местан не са се потвърдили и сигналите за подобни проблеми са в пъти по-малко от обявените. 

 

Росен Желязков, който носи отговорност за поръчката с печатницата, обясни от своя страна, че обществената поръчка е проведена от екип от експерти, които имат опит в тази дейност от 15 години.

Това не е моята поръчка, подчерта Желязков. Процедурата е съобразена, по думите му, със закона за обществените поръчки.

Ангажимент на изпълнителя е да спазва законите на страната, каза още той и обясни, че МС няма вина, че изпълнителят е нарушил разпоредбите.

Росен Желязков обясни, че не познава собственика на печатницата, не го е виждал и не е ходил в Костинброд. Освен това изрази и убедеността, че и самият собственик на печатницата не е идвал в МС на посещение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове