Отидете към основна версия

22 702 15

Над 100 магазина в Mega Mall (СНИМКИ)

  • mega mall-
  • мол-
  • търговски център

С нова, по-различна концепция днес отвори врати първият за тази година търговски център в София – Mega Mall. Какво е по-различното в него? На първо място фактът, че след кризата за първи път търговци, които досега да присъствали на търговски улици влизат отново в подобен формат търговски обект. Второто е, че хранителният магазин, който е от веригата Била, за първи път ще отвори врати в мол и то с нова търговска концепция. Третото – една от известните в София вериги за дюнери ви посреща още от вратата.

Mega Mall отваря седем години след като е направена първата копка. Разгънатата търговка площ е 24 000 кв.м., на която са разположени 100 магазина. 80% от тях вече са заети, а за 15% в момента са изпратени договори на търговци и се очаква до края на годината да бъдат наети. Не всички магазини обаче отвориха врати днес. На места търговците все още извършват довършителни дейности и подреждат стоката. Там може би отварянето им ще се забави с една-две седмици.

Mega Mall няма да има кино. Доводът на австрийските инвеститори от Real4You е, че търговският център ще е място за пазаруване и срещи.

Достъпът до мола също е удобен. Тези, които ползват градския транспорт, ще могат да стигат най-бързо до него с подземната железница. На станция „Западен парк” има топла връзка между метрото и търговския център. Също така молът разполага и с паркинг с капацитет 600 автомобила. Той е на три нива като едното е под земята, а другите две на покрива. Доводът за такъв формат е, че по този начин потокът от клиенти се разпределя по-добре.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини