Отидете към основна версия

12 037 6

Строят луксозни курорти в Албания

  • албания-
  • море-
  • комплекси

На южното крайбрежие на Албания ще се появят шест луксозни курортни комплекса и казино. Това е една от стъпките за активно развитие на туристическия сектор на страната, която предприема държавата и е сред основните цели на правителството за 2015 г.

Комплексите ще включват 5-звездни хотели, жилищни сгради и съпътстваща развлекателна инфраструктура. Според икономисти, реализирането на проектите ще увеличи значително туристическия поток, както вътрешен така и чуждестранен.

Изграждането на комплексите ще спомогне не само за развитието на някои южни райони в Албания, но също така ще повиши квалификацията и ще увеличи заетостта и качеството на живот на местното население.

Албанското правителство заяви, че е открито за идеи от местни и чуждестранни инвеститори, които са бъдат реализирани съвместно с държавата. Това засяга не само строителния сектор, но и транспортна, селското стопанство и здравеопазването.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Интересът към Албания нараства

    Страната привлича чуждестранни инвеститори с мекия си средиземноморски климат, плажовете и ниските цени на стоки и услуги. През последните месеци ситу ...
    01.12.2015
    2 590
    0
  • Какво ще стане с албанското крайбрежие

    Строителството на високи жилищни сгради в близост до албанското крайбрежие вече е забранено. Инвеститорите, които искат да изграждат там комплекси, ...
    28.09.2015
    15 744
    10