Last news in Fakti

12 Януари, 2015 15:31 12 022 6

Строят луксозни курорти в Албания

  • албания-
  • море-
  • комплекси

На южното крайбрежие на Албания ще се появят шест луксозни курортни комплекса и казино. Това е една от стъпките за активно развитие на туристическия сектор на страната, която предприема държавата и е сред основните цели на правителството за 2015 г.

Комплексите ще включват 5-звездни хотели, жилищни сгради и съпътстваща развлекателна инфраструктура. Според икономисти, реализирането на проектите ще увеличи значително туристическия поток, както вътрешен така и чуждестранен.

Изграждането на комплексите ще спомогне не само за развитието на някои южни райони в Албания, но също така ще повиши квалификацията и ще увеличи заетостта и качеството на живот на местното население.

Албанското правителство заяви, че е открито за идеи от местни и чуждестранни инвеститори, които са бъдат реализирани съвместно с държавата. Това засяга не само строителния сектор, но и транспортна, селското стопанство и здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GOST

    0 0 Отговор
    Ей какъв хубав албански чукар :-)
  • 2 некойси

    0 0 Отговор
    Супер луксус!
  • 3 mediator37

    0 0 Отговор
    Чувал съм , че имат красива природа, уникално запазена - съчетание между лазурни плажове и планина. Гръцкият и турският туристически сектор може да хапнат дръвцето, ние също, ако Албания развие сектора.
    Засега си остават затворена полушериатска държава. В идните 10 години нищо не могат направи реално, защото то не е само да цопнеш хотела, трябват магистрали, летища, реклама.

    Коментиран от #4

  • 4 Енвер Ходжа

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    Няма как да станат конкурент нито на Гърция, нито на Турция. Единственото, което може да се случи след подобни "пориви" е да бетонират красивото си крайбрежие с всички произтичащи от това последици.
  • 5 mitko

    0 0 Отговор
    А дали някой от вас коментиращите е почивал в Албания?
    Като такъв мога да Ви уверя, че в Албания е прекрасно за почивка.
  • 6 Наско

    0 0 Отговор
    Бях на почивка в Албания и мога да подкрепя №5 Митко, че си заслужава. Но, ... хотелите по крайбрежието построени на 5 метра един от друг, поне около Дуръс е така, а място бол?! Балканско градоустройство, к'во да ги правиш. А Италия - на един к.. място, могат да видят поне как трябва да бъде, ама? Явно и те си имат ЗУТ като нашия. За мръсотията по реките не ми се говори - найлонови пликчета по цялото протежение на бреговете им. Гнус. Ама и при тях бяха комуняги и то от най-крайните, к'во се чудя и аз:)