Отидете към основна версия

6 283 9

Цар Киро се опита да продаде запорирания си хотел

  • цар киро-
  • хотел-
  • пловдив

Цар Киро е намерил чуждестранен купувач за хотела си в центъра на Пловдив. Цената, на която първоначално е щяла да се сключи сделката, е била 750 000 лв. След това, обаче като видял, че бизнесменът е сериозен, царят поискал от него да закръгли сумата на 1 млн. лв.. Поисканите още 250 000 лв. се видели много за чуждестранния предприемач и той се отказал от инвестицията.

През лятото на 2014 г. Кирил Рашков започна ремонт на въпросната сграда, припомня вестник „Монитор”. Тогава се появи информация, че в нея ще живее той и семейството му. В крайна сметка се оказва, че целта на ремонта е била да се повиши неговата продажна цена, а не да се ползва.

Дефакто хотелът не може да бъде продаден, тъй като е запориран. Причината са дългове на фамилията към държавата.

Малко хотели могат да бъдат купени в Пловдив

Едва шест са хотелите, които се предлагат на пазара в момента в Пловдив, сочи справка в сайта imot.bg. Най-евтиният е с цена 359 000 EUR. Става въпрос за стара къща от 1960 г. с разгъната застроена площ от 300 кв.м. с осем хотелски стаи – по две на четири етажа.

Отново в центъра се намира и най-скъпия хотелски комплекс, който може да се купи във втория по големина град в страната. Сградата е тухлена и е построена през 2000 г. Разгънатата й застроена площ е 1500 кв.м. Хотелът е решен в баварски стил. Продава се напълно обзаведен и оборудван. Има възможност и за продажба на етажи, като всеки се състои от 2- и 3-стайни апартаменти с обща площ 170 кв.м.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Цар Киро обжалва ареста си

    В Пловдивския окръжен съд е постъпило искане за изменение на мярката за неотклонение „Задържане под стража”, взета по отношение на Кири ...
    19.02.2015
    1 790
    3