24 Януари, 2015 14:16 6 269 9

Цар Киро се опита да продаде запорирания си хотел

  • цар киро-
  • хотел-
  • пловдив

Цар Киро е намерил чуждестранен купувач за хотела си в центъра на Пловдив. Цената, на която първоначално е щяла да се сключи сделката, е била 750 000 лв. След това, обаче като видял, че бизнесменът е сериозен, царят поискал от него да закръгли сумата на 1 млн. лв.. Поисканите още 250 000 лв. се видели много за чуждестранния предприемач и той се отказал от инвестицията.

През лятото на 2014 г. Кирил Рашков започна ремонт на въпросната сграда, припомня вестник „Монитор”. Тогава се появи информация, че в нея ще живее той и семейството му. В крайна сметка се оказва, че целта на ремонта е била да се повиши неговата продажна цена, а не да се ползва.

Дефакто хотелът не може да бъде продаден, тъй като е запориран. Причината са дългове на фамилията към държавата.

Малко хотели могат да бъдат купени в Пловдив

Едва шест са хотелите, които се предлагат на пазара в момента в Пловдив, сочи справка в сайта imot.bg. Най-евтиният е с цена 359 000 EUR. Става въпрос за стара къща от 1960 г. с разгъната застроена площ от 300 кв.м. с осем хотелски стаи – по две на четири етажа.

Отново в центъра се намира и най-скъпия хотелски комплекс, който може да се купи във втория по големина град в страната. Сградата е тухлена и е построена през 2000 г. Разгънатата й застроена площ е 1500 кв.м. Хотелът е решен в баварски стил. Продава се напълно обзаведен и оборудван. Има възможност и за продажба на етажи, като всеки се състои от 2- и 3-стайни апартаменти с обща площ 170 кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    КИРО циганина пробута КОЛОНАТА за 1,500 000 лв. на холдинг Пещера,сега ако успее и с хотела,ще има какво да дава и излиза
    на чисто в живота!
  • 2 Вангел

    2 0 Отговор
    "...като видял, че бизнесменът е сериозен, царят поискал от него да закръгли сумата на 1 млн. лв..." Какъв цар е тоя, защо се излагате с тия сервилности...елате на себе си! Мазен циганин, престъпник и мафиот!

    Коментиран от #3

  • 3 Чоки

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Вангел":

    На времето и ни сме имали Цар Борис, които много неша е направил - имало е истинско общество, ред, красота - да питат възрастните хора от онова време, абе златни времена !!
    Но комунизмът унищожи всичко хубаво и само Киро ни остана

    Коментиран от #5

  • 4 Кобрата

    0 0 Отговор
    Не че няма пари да се издължи към държавата, той не иска да го прави...
  • 5 999

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Чоки":

    Чоки такива като цар Киро ги създаде така наречената демокрация.По времето на комунизъма такива като него са били в затвора белене.А и е цар колкото ти си папа.
  • 6 република

    0 0 Отговор
    Грешиш "даги" точно посоченият субект го създаде комунизъма- или по- точно липсата на частна инициатива и също, създаненият дефицит през тези години! Ми то "м...л" бил туй-онуй пък после правил алкохол и продавал? Що ти не направи нещо? Немаш дупе..това е :)
  • 7 Сульо

    0 0 Отговор
    Ако ние дължим данъци или глоби няма да ни запорират жилищата а направо , ще ни ги вземат.
  • 8 Klozet Fekalov

    0 0 Отговор
    нямали кой да го зарови до шията и мятай тия камъни.........Къде са "добрите стари" СКИНАРИ.......
  • 9 Дядо му

    0 0 Отговор
    Навремето Хитлер беше измислил едни газови камери и бяха бая ефикасни, но не му стигна времето.Ако беше успял сега нямаше да има племена с имена на алкохол!