Отидете към основна версия

600 0

Спряха сделка с инфраструктурата на Слънчев бряг

  • несебър-
  • община-
  • дружество-
  • община несебър-
  • дружество „слънчев бряг”

Комисията за финансов надзор спря безвъзмездното прехвърляне на инфраструктурата в комплекса Слънчев бряг, собственост на публичното дружество „Слънчев бряг”, на община Несебър, съобщиха вчера от комисията. Ведомството забрани на общото събрание на компанията да гласува точки, които предвиждат подаряването на активи на дружеството на община Несебър, смяна на ръководството и ликвидация на самото дружество „Слънчев бряг”.

Прехвърлянето на активи се обмисляше заради отказа на хотелиери в района да плащат на акционерното дружество такса за поддръжка на инфраструктурата. 75 процента от дружеството се държат от икономическото министерство. Бизнесът поиска парковете, озеленяването, алеите, тротоарите и осветлението в Слънчев бряг да минат към община Несебър и да плащат на нея местни данъци и такси. В резултат на това токът в комплекса беше прекъснат за няколко месеца заради неплатени сметки. Към края на месеца ще има ново събрание, на което се очаква проблемът да бъде решен.

Междувременно стана ясно, че частни собственици са съборили бунгалата и санитарните помещения на къмпинг „Златна рибка” край Созопол. По случая е започнала прокурорска проверка. Къмпингът беше приватизиран през 2000 г. от фирма „Хелио турс”. В началото на тази година обаче 20 декара от имота бяха продадени от земеделското министерство на физическо лице, което ги препродава. Фирмата приватизатор и новите собственици водят съдебен спор за ползването на имота.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини