Отидете към основна версия

16 712 19

2 милиона души създадоха перфектната къща

  • къща-
  • мечта-
  • швеция

Няколко архитекта и два милиона шведи създадоха перфектната къща. Архитектите от шведското архитектурно бюро Tham & Videgård са анализирали на какви цени, каква площ и какъв интериор търсят купувачите в най-големия сайт за недвижими имоти в скандинавската страна – Hemnet. Архитектите са взели под внимание 200 милиона клика върху 86 000 обяви, извършени от 2 милиона души, за да разберат какви имоти харесват шведите.

В резултат дизайнерите са проектирали къща с разгъната застроена площ от 104 к.м., която съчетава в себе си традиционната шведска червена къща с функционалността на ХХ в. „Цената на имота е 334 000 EUR, което за много семейства превръща имота от мечта в реалност”, казва Стефан Тел, представител на Hemnet.

Интериорът на къщата също е създаден по реалните предпочитания на шведите. Оказва се, че местните жители харесват дневна с кухненски бокс, с бели стени, дървен под, открита камина и сив диван в хола.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • С 14% поскъпнаха жилищата в Швеция

    С 14% поскъпнаха жилищата в Швеция за периода септември 2014-септември 2015 г. На месечна база увеличението е 3%, сочат данните на агенция Svensk M&au ...
    15.10.2015
    3 027
    1