Отидете към основна версия

2 465 2

Строежи, на които работят само жени

  • строеж-
  • жени-
  • индия

В Индия се появиха цели строежи, на които работят само жени. Проектът е на държавата и в етап на експеримент. Цели не само подобряване финансовото състояние на жените, но е и част от модернизацията на икономиката на страната.

Той обаче вече предизвика сериозно недоволство сред представителките на нежния пол, тъй като те получават за положения труд двойно по-малко от мъжете. Дневната надница е 6 USD, а на мъжете – 12 USD. Държавата обяснява, че това ще се промени, когато жените получат необходимата професионална квалификация.

Не всички представителки на нежния пол са съгласни с това, особено тези, за които работния ден не завършва с напускане на строителната площадка. „След като се приберем трябва да домакинстваме – чистете, готвене. Никой не ни замества в домашните ни задължения затова, че работим на строеж”, казва жена, която работи на строеж.

Относно това дали професията е чисто мъжка, тя допълва: „Макар мъжете да са по-силни физически, ние сме с по-стабилна психика и ни е необходима само малко повече увереност в силите ни, за да се справим с работата на строители. Мъжете не трябва да монополизират тази професия”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини