28 Август, 2015 13:33 2 450 2

Строежи, на които работят само жени

  • строеж-
  • жени-
  • индия

В Индия се появиха цели строежи, на които работят само жени. Проектът е на държавата и в етап на експеримент. Цели не само подобряване финансовото състояние на жените, но е и част от модернизацията на икономиката на страната.

Той обаче вече предизвика сериозно недоволство сред представителките на нежния пол, тъй като те получават за положения труд двойно по-малко от мъжете. Дневната надница е 6 USD, а на мъжете – 12 USD. Държавата обяснява, че това ще се промени, когато жените получат необходимата професионална квалификация.

Не всички представителки на нежния пол са съгласни с това, особено тези, за които работния ден не завършва с напускане на строителната площадка. „След като се приберем трябва да домакинстваме – чистете, готвене. Никой не ни замества в домашните ни задължения затова, че работим на строеж”, казва жена, която работи на строеж.

Относно това дали професията е чисто мъжка, тя допълва: „Макар мъжете да са по-силни физически, ние сме с по-стабилна психика и ни е необходима само малко повече увереност в силите ни, за да се справим с работата на строители. Мъжете не трябва да монополизират тази професия”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Явно в Индия заплащането е по добро от това в БЪЛГАРИЯ. 12 долара са 19 лева. За 21 работни дни са 400 лева. Повече от нашата минимална заплата за която работят повечето БЪЛГАРИ. Несправедливо е нали?
  • 2 Васко

    0 0 Отговор
    Прав си колега , но 12 $ са 22лв. 22*22= 484 лв.