Отидете към основна версия

4 180 4

Държавата, в която затворите са претъпкани

  • затвор-
  • норвегия-
  • холандия

Поради недостиг на килии в норвежките затвори, властите са принудени да изпращат осъдените да излежават присъдите си в затвори в съседни страни, предимно Холандия. Към момента има сключен договор между Норвегия и Холандия, където вече са изпратени 25 затворници, съобщава британското издание The Guardian.

Очаква се в норвежки затвори да бъдат прехвърлени близо 1000 холандски престъпници. Много от тях са с присъди, които трябва да излежават в единични килии, но Холандия изпитва остър недостиг именно на такива помещения.

Договорът между Норвегия и Холандия е за срок от 5 години. През това време скандинавската страна планира да модернизира съществуващите затвори и да построи нови.

Холандският затвор Norgerhaven се счита за луксозно място (колкото и куриозно да звучи), тъй като затворниците там могат да имат собствено домакинство – да отглеждат овощни растения, а през прозорците се разкрива отлична природна гледка. Доказателство за това е, че много норвежки затворници са се възпротивили на това да бъдат преместени в други сгради с ограничен достъп, за да може на тяхно място да дойдат холандци.

Норвегия не за първи път изпитва недостиг на килии. Преди време тя се обърна към Швеция с молба да приеме част от осъдените лица, поради липса на достатъчно затвори.

Затворът Norgerhaven

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Имот, в който е забранено готвенето

    Странна обява се появи в един от специализираните сайтове за недвижими имоти в Холандия. В нея пише, че се отдава под наем студио с големина 35 кв.м н ...
    15.08.2017
    3 963
    1
  • Пазарът в Холандия се възстановява

    След 5 години непрекъснат спад на цените на имотите в Холандия, през третото тримесечие на тази година се отчита над 3% ръст на годишна база в стойнос ...
    31.10.2015
    2 117
    0