Last news in Fakti

4 Септември, 2015 18:53 4 177 4

Държавата, в която затворите са претъпкани

  • затвор-
  • норвегия-
  • холандия

Поради недостиг на килии в норвежките затвори, властите са принудени да изпращат осъдените да излежават присъдите си в затвори в съседни страни, предимно Холандия. Към момента има сключен договор между Норвегия и Холандия, където вече са изпратени 25 затворници, съобщава британското издание The Guardian.

Очаква се в норвежки затвори да бъдат прехвърлени близо 1000 холандски престъпници. Много от тях са с присъди, които трябва да излежават в единични килии, но Холандия изпитва остър недостиг именно на такива помещения.

Договорът между Норвегия и Холандия е за срок от 5 години. През това време скандинавската страна планира да модернизира съществуващите затвори и да построи нови.

Холандският затвор Norgerhaven се счита за луксозно място (колкото и куриозно да звучи), тъй като затворниците там могат да имат собствено домакинство – да отглеждат овощни растения, а през прозорците се разкрива отлична природна гледка. Доказателство за това е, че много норвежки затворници са се възпротивили на това да бъдат преместени в други сгради с ограничен достъп, за да може на тяхно място да дойдат холандци.

Норвегия не за първи път изпитва недостиг на килии. Преди време тя се обърна към Швеция с молба да приеме част от осъдените лица, поради липса на достатъчно затвори.

Затворът Norgerhaven


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мангалян

    2 0 Отговор
    За белите хора,пет звездни затвори.
  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    .*си затворите! Браво. :)

    сега трябва някой БГ политик, да прояви далновидност и да предложи услугите ни....да приемем затворници от цяла европа срещу заплащане :)
  • 3 Ники

    2 0 Отговор
    Нещо се обърках ... Норвегия или Холандия има недостиг ... защото от статията не се разбира ....
    Публикувано във факти.бг: но Холандия изпитва остър недостиг именно на такива помещения
    Публикувано във факти.бг: Норвегия не за първи път изпитва недостиг на килии.
  • 4 Порно

    0 0 Отговор
    Не е лошо да си проверявате статиите преди да ги качите