Отидете към основна версия

3 929 0

Нестандартни мебели (СНИМКИ)

  • мебел-
  • дърво-
  • дизайн

Корейският художник Джаеху Лий (Jaehyo Lee) сътвори нещо между скулптура и мебел. Авторът използва полуобработени дървета, като акцентира на естествените краски, които природата рисува.

Мебелите на Лий привличат погледите на целия свят. Той е неизменна атракция на всички международни мебелни изложби, а много от неговите мебели-произевдения на изкуството са част от ексцентричния интериор на суперлуксозни хотели. „Той винаги се е стремял да създаде от обикновеното дърво нещо различно, нещо потресаващо и винаги му се е отдавало. Той успява да придаде на дървото съвършена форма”, разказват за неговото творчество дизайнери.

Черните резки между светлите части на дървото не е някакво специално вещество, а се получава в резултат на овъгляване. Лий умишлено обгорява част от дървото, а след това слепва към тях по-светлата част на дървото, за да се получи рязък контраст. Нестандартната геометрична форма още повече подчертава текстурата на материала.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Къде да скриете виното (СНИМКИ)

    Идва зима, а няма нищо по-хубаво от малко червено вино в уютна обстановка, каквато е домашната, след напрегнатия работен ден. Къде обаче да го съхраня ...
    16.11.2015
    2 071
    0