Last news in Fakti

28 Септември, 2015 21:07 3 926 0

Нестандартни мебели (СНИМКИ)

  • мебел-
  • дърво-
  • дизайн

Корейският художник Джаеху Лий (Jaehyo Lee) сътвори нещо между скулптура и мебел. Авторът използва полуобработени дървета, като акцентира на естествените краски, които природата рисува.

Мебелите на Лий привличат погледите на целия свят. Той е неизменна атракция на всички международни мебелни изложби, а много от неговите мебели-произевдения на изкуството са част от ексцентричния интериор на суперлуксозни хотели. „Той винаги се е стремял да създаде от обикновеното дърво нещо различно, нещо потресаващо и винаги му се е отдавало. Той успява да придаде на дървото съвършена форма”, разказват за неговото творчество дизайнери.

Черните резки между светлите части на дървото не е някакво специално вещество, а се получава в резултат на овъгляване. Лий умишлено обгорява част от дървото, а след това слепва към тях по-светлата част на дървото, за да се получи рязък контраст. Нестандартната геометрична форма още повече подчертава текстурата на материала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА