Отидете към основна версия

5 408 2

Как да превърнете старото жилище в бижу

  • дизайн-
  • интериор-
  • жилище

Въпреки строителния бум, който изпита преди време пазарът на недвижими имоти у нас, все още болшинството от българите живеят в стари сгради, респективно апартаменти. Как може старото жилище да го превърнем в бижу? Един от отговорите на този въпрос дава шведски архитект, който е превърнал жилище от 20-те години на миналия век в съвременен дом, като в същото време е запазил историческата ценност на имота. Един от начините е оголената на места зидария, което придава доза чар и спомага за създаването на интересна атмосфера. Част от каменния под също е оставен в оригиналния си вид. Той играе ролята на разделител между дневната и кухнята.

Първоначално стаите в жилището са били малки, нефункционални и неуютни, което е наложило промяна на планировката. Част от тухлите при разрушаването са запазени. Така например, масата представлява дървен плот, който е разположен именно върху част от тухлите.

Освен с много от стените интериорните дизайнери са се раздели и с вратите в апартамента, като са оставили само тази на банята. Това е напълнило имота със светлина и го е направил визуално по-голям.

Дневната е оформена сдържано и лаконично, но в същото време има своята индивидуалност посредством разноцветните възглавници върху неутралното (в бяло) канапе. В дневната има и няколко антикварни вещи, които подчертават богатата история на жилището.

Като цяло апартаментът е със съвременен интериор с чаровен полъх от миналото от времето на построяване на сградата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Къде да скриете виното (СНИМКИ)

    Идва зима, а няма нищо по-хубаво от малко червено вино в уютна обстановка, каквато е домашната, след напрегнатия работен ден. Къде обаче да го съхраня ...
    16.11.2015
    2 071
    0