Last news in Fakti

16 Ноември, 2015 15:15 5 404 2

Как да превърнете старото жилище в бижу

  • дизайн-
  • интериор-
  • жилище

Въпреки строителния бум, който изпита преди време пазарът на недвижими имоти у нас, все още болшинството от българите живеят в стари сгради, респективно апартаменти. Как може старото жилище да го превърнем в бижу? Един от отговорите на този въпрос дава шведски архитект, който е превърнал жилище от 20-те години на миналия век в съвременен дом, като в същото време е запазил историческата ценност на имота. Един от начините е оголената на места зидария, което придава доза чар и спомага за създаването на интересна атмосфера. Част от каменния под също е оставен в оригиналния си вид. Той играе ролята на разделител между дневната и кухнята.

Първоначално стаите в жилището са били малки, нефункционални и неуютни, което е наложило промяна на планировката. Част от тухлите при разрушаването са запазени. Така например, масата представлява дървен плот, който е разположен именно върху част от тухлите.

Освен с много от стените интериорните дизайнери са се раздели и с вратите в апартамента, като са оставили само тази на банята. Това е напълнило имота със светлина и го е направил визуално по-голям.

Дневната е оформена сдържано и лаконично, но в същото време има своята индивидуалност посредством разноцветните възглавници върху неутралното (в бяло) канапе. В дневната има и няколко антикварни вещи, които подчертават богатата история на жилището.

Като цяло апартаментът е със съвременен интериор с чаровен полъх от миналото от времето на построяване на сградата.

Как да превърнете старото жилище в бижу

Как да превърнете старото жилище в бижу

Как да превърнете старото жилище в бижу

Как да превърнете старото жилище в бижу

Как да превърнете старото жилище в бижу

Как да превърнете старото жилище в бижу

Как да превърнете старото жилище в бижу


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шбух

    0 0 Отговор
    НАвит съм да си направя така апартамента амаааа... съм в гнила мухлясала панелка на първия етаж и смърдя на кисело зеле, джибри, нафталин и канализация от мазите, от вънка, от вътре и от както се помня! Циган... ромите от близкте катуни по цял ден реват като глухи на човекоподобния си език и суркат железа, хартия, бутилки и стъкла барабар с джафкащите ги кучета, дето ги мразят също като мен ама на тях поне БХК, €вророма и ДПС нищо не могат да им кажат ако не им се усмихват. Затова пък аз, както всеки европейски гражданин очакващ тяхната интеграция (продължаваща от времената на Александър Македонски), се моля да имам сили да изтърпя божиите твари, без да се поддам на изкушението да бия рекорда на Брейвик, обаче с бензинопил в стил POSTAL 2...
  • 2 обикновен човек

    0 0 Отговор
    Работата не до молене и молитви , а до действия!